Tan Taşçı, Silivri Domates Festivali'ndeydi

Güncelleme Tarihi:

Tan Taşçı, Silivri Domates Festivalindeydi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2017 11:10

Tan Taşçı, Silivri Domates Festivali'ndeydi

Haberin Devamı

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL,(DHA)- SİLİVRİ'de düzenlenen 33'üncü Domates Festivali’nde renkli görüntüler ortaya çıktı. 'En İyi Üretici' ve 'Domates Güzeli' yarışmaları çekişmeli geçerken, Belediye Başkanı Özcan Işıklar, "Arazi yağmacılarına karşı, betona ve demire karşı dimdik duracağız" dedi. Tan Taşçı da, sevilen şarkılarını söyledi.
Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen 'Değirmenköy Domates Festivali ve Tarım Fuarı'na  İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Aynural, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, CHP PM üyesi Kadir Gökmen Öğüt de katıldı.
Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Trakya'nın bir tarım bölgesi olduğunu, Silivri'de kaliteli domates, kavun, karpuz, bamya gibi bir çok ürünün yanı sıra yoğurt bulunduğunu anlatırken, "Festivalleri eğlence amacıyla yapmıyoruz. İstanbul’un yakın çevresindeki Silivri'de, göç baskısı altında, betonlaşma ve yağmalanmaya karşı, Allah vergisi bu zenginliğimizi, tarımı korumak, geliştirmek ve gelire tahvil etmek, bir kalkınma aracı haline getirmek ve geleceğe taşımak amacındayız. Bizi bölmeye, parçalamaya, bu ülkenin huzuruna çomak sokmaya çalışanlara ‘Biz sizden korkmuyoruz, meydanlardayız’ diyeceğiz. Birlikte yaşamak en büyük meydan okumaktır. Sokağa çıkacağız, geleneğimizi göreneğimizi, bizi var eden değerleri yaşatacağız" dedi.
Başkan Işıklar, arazi yağmacılarına karşı, betona ve demire karşı dimdik duracaklarını anlatırken, "Tarım ülkesini tarımdan uzaklaştırmaya çalışıyorlar. İnadına üreteceğiz. Üretmek yetmiyor, tarlada kalmasının hiçbir önemi yok. İşte bunları aşmak için Gümüşyaka’da ilk kez bir belediye tarım lisesi kuruyoruz. Paketlemeyi, pazar üretimini, katma değeri yüksek ürün haline getirerek, Türkiye’nin her köşesine hatta dünyaya satabilmeyi planlıyoruz" dedi.
Çeşitli tarım araçlarının sergilendiği Tarım Fuarı'nın ardından yapılan yarışmada 13 aday arasından Nilay Demir 'Domates Güzeli' seçildi. En iyi domates üreticisi seçilen Şaban Uzun ve dereceye giren çiftçilere ödül verildi.
Domates Festivali'nde Faruk Demir'in ardından Tan Taşçı sevilen şarkılarını hayranları ile birlikte söylerken kendisine hediye edilen bir sepet domatesi koluna takarak poz verdi.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!