Tamer Hassan, Game of Thrones'a nasıl dahil oldu

Güncelleme Tarihi:

Tamer Hassan, Game of Thronesa nasıl dahil oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2016 14:23

Kıbrıs asıllı İngiliz oyuncu Tamer Hassan, dünyaca ünlü “Game of Thrones” dizisinin ekibine katıldı. Hassan, dizinin 24 Nisan’da başlayacak 6’ncı sezonunda Dothraki savaşçısı Khal Forzo olarak izleyici karşısına çıkacak. Ünlü oyuncuyu, büyük gün yaklaşırken ziyaret ettiği İstanbul’da buldum, bir “Game of Thrones” hayranı olarak soru yağmuruna tuttum.

Haberin Devamı

* “Game of Thrones” ekibiyle yolunuz nasıl kesişti?
- İlk sezonundan itibaren hep çeşitli roller için seçmelere katılmıştım zaten.

* İlk sezonda da mı Dothraki olacaktınız?
- Evet ama Dothraki’lerin kralı.

* Yani Khaleesi’nin eşi olan...
- Evet, Drogo... Bir nedenden ötürü o rol olmadı, ben de diziyi hiç izlemedim. İlk sezonun ardından birkaç farklı rol için tekrar Los Angeles’ta görüşmeye çağırıldım. İkinci ve üçüncü sezon derken ben de işin ucunu bıraktım. Altıncı sezonda bir teklifle daha geldiler, bu kez ben burun kıvırıyordum. Çünkü izlemediğim için dizinin büyüklüğünden de pek haberim yoktu. Niyetim oyunculuğa bir yıl ara vermekti. Los Angeles’ta da bir evim var, tatil için oraya giderken menajerim aradı, “Bir görüşmeye gitmelisin” dedi.

Haberin Devamı

Tamer Hassan, Game of Thronesa nasıl dahil oldu



* Ve sonuç olarak sadece 6 ay tatil yapabildiniz... Ardından bu dizi başladı, öyle mi?
- Aynen. Zaten bir seçme yapılmadı. Ben sadece görüşmeye gittim. Görüşmeden de Khal Forzo olarak çıktım. Senaryoyu istedim “yok” dediler. “En azından karakteri anlatın” dedim, “Gidince öğreneceksin” diye cevap verdiler. Kabul ettiğim en zor işti. O dizide başroller bile sayfa sayfa alıyor senaryolarını.

* Siz Shae karakterini canlandıran Sibel Kekilli’den sonra ekipteki ikinci Türk’sünüz aslında.
- Önceden bunu bilmiyordum. Sete gittiğimde “Buralardaki ilk Türk benim” dedim. Biri çıkıp, “Hayır, senden önce bir kız vardı” dedi.

* Rol gereği konuşmak zorunda olduğunuz Dothraki dilini öğrenebildiniz mi?
- Konuşmak zorunda kaldığım en zor dildi. Her sahne öncesi diyalog koçumla Dothrakice repliklerimi çalıştık. Şöyle anlatayım; Türkçe, İngilizce, İspanyolca ve Arapça’yı tek bir dilde harmanladığınızı düşünün, o kadar zor. Şovun ne kadar büyük olduğunu düşündükçe üzerinizde bir de baskı oluşuyor. Hayran kitlesi o kadar büyük ki, hepsi dile hakim. Öncelikle onları mutlu etmek için çalıştım çünkü oyuncu olarak toplumun hizmetindesin.

* Peki böyle efsane bir işte, efsane bir ekiple olmak nasıl bir his?
- “Game of Thrones”ta kim olursanız olun sonuç bellidir, korkunç bir şekilde ölürsünüz (gülüyor).

* Peki ya siz ölüyor musunuz?
- 5 Dothraki liderinden biriyim ve diğer dördü öldü. Hayır ben ölmüyorum, en azından şimdilik (gülüyor). Bu arada kiminle konuşsam bana “Rolün küçük mü, büyük mü?” diye sordu. Emin olun bu çapta bir işte yer almak başlı başına büyük bir olay ve gerçekten heyecan verici. Christian Bale, Oscar Isaac ve daha birçok ünlü isimle filmlerde yer aldım. Ama bu büyüklükteki bir diziyle dünya sizi daha çabuk tanıyor.

Haberin Devamı

Tamer Hassan, Game of Thronesa nasıl dahil oldu

ROLÜ ALINCA GİDİP İLK 5 SEZONU BİRDEN İZLEDİM

* Bu arada hâlâ diziyi izlemiyor olamazsınız değil mi?
- (Gülüyor) İlk sezonda rolü alamayınca izlememiştim. Ama baktım altıncı sezonda ekipteyim, hemen gidip ilk beş sezonu birden izledim.

* Nasıl buldunuz?
- Bence dizinin en büyük artısı başrollerini öldürebilmeleri. Diyaloglar, seks sahneleri, çıplaklık, savaş sahneleri... Herkes muhteşem bir iş çıkarıyor. Pek çok yeni oyuncu için önemli bir şans oldu. Benim için de tabii.

* Daha önce “Batman Begins” ve “CSI” gibi büyük işlerde de yer almıştınız ama... Kariyeriniz her geçen gün yükselen bir ivme çizerken yaşlanıyor olmak sinir bozucu gelmiyor mu?
- Hayır çünkü ben 30’larımda da aynıydım. Yaşımı göstermiyorum. Hâlâ dublör kullanmıyorum. At biniyorum, dalış yapıyorum, otomobil sahnelerinde şoför koltuğunda kendim oluyorum. Tüm bunları yaparken kaburgalarım kırıldı, suratımda kesikler oldu. Pes etmedim.

* Ama siz bir oyuncusunuz, ciddi sorun yaşarsanız yer aldığınız proje de bundan etkilenir. Kendinize dikkat etmeniz gerekmiyor mu?
- Ama dublörler aynı işi yaptığında bazen saçma görünebiliyor. En önemlisi de dublör kendi yapacağı işi bir aktörün yaptığını gördüğünde daha iyi bir iş ortaya çıkıyor.

Tamer Hassan, Game of Thronesa nasıl dahil oldu


Haberin Devamı

RESTORANI KAPATIP OYUNCU OLDUM

* Bu işlere nasıl bulaştınız?
- İngiltere doğumluyum. Restorancılık yaparken bir arkadaşım BBC’deki bir proje için sert bir adama ihtiyaç olduğunu söyledi. Bu işleri hiç bilmediğimi, yapamayacağımı söyledim. Şu an İngiltere’de hâlâ menajerim olan o kişi “Bir bak, sonra bu şansı bulamayız” diye ısrar etti. İstemediğim halde gittim, beni seçtiler ve oynadım. Tadını bir kere alınca da devamı geldi.

 

YAPIMCILARIN GÖZÜ OSMANLI’DA

* Sırada ne var?
- “Bitter Harvest”, “Back in Business” ve “Monte” adlı üç filmimiz geliyor. “Plebs” adlı dizide de devam ediyorum. Yine bir dizi projesi var. “Game of Thrones”taki epik anlayışla bu kez Osmanlı zamanına gitmek istiyorlar. Yapımcıların gözü Osmanlı’da yani... Bir başka proje de Cengizhan’ın hayatıyla ilgili. Şu anda ne yapıyorsun dersen oyunculuk, yapımcılık, yönetmenlik her şey var.

 

BAKMADAN GEÇME!