Tam kalbime geldi ok: 0-1

Güncelleme Tarihi:

Tam kalbime geldi ok: 0-1
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2009 09:35

Turkcell Süper Lig'in ilk yarısının kapanış maçında Fenerbahçe deplasmanda Trabzonspor'u 1-0 yendi.

Haberin Devamı

Sezonun ilk yarısının kapanış maçında Fenerbahçe deplasmanda Trapzonspor'u 56. dakikada İspanyol golcüsü Güiza'nın golüyle 1-0 yenerek liderliğe yerleşti. Trabzonspor ise 27 puanla 6. sırada kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

5. dakikada Güiza'nın ceza alanı dışından şutunda, kaleci Onur'un son  anda dokunduğu top, direğe çarparak oyun alanına döndü.
9. dakikada Cristian'ın savunmanın arkasına gönderdiği topla buluşan  Güiza'nın kaleci Onur ile karşı karşıya kaldığı andaki vuruşunda, meşin yuvarlak  açıyı iyi daraltan Onur'da kaldı.
21. dakikada Selçuk'un kullandığı serbest vuruşta, yakın mesafedeki  Egemen'in dokunamadığı top, kaleci Volkan da kaldı.
24. dakikada Serkan ile ver-kaç yaparak ceza yayı üzerinde topla buluşan  Gabriç'in şutunda meşin yuvarlak az farkla auta gitti.
33. dakikada Özer'in pasında ceza alanı içindeki Alex topu altı pas  içerisindeki Güiza'ya aktardı. Bu futbolcu kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı üstün  auta gönderdi.
36. dakikada hızlı gelişen Fenerbahçe atağında, Güiza'nın pasında soldan  ceza alanına hareketlenen Alex'in aşırtma vuruşunda, top üsten auta gitti.
47. dakikada soldan ceza alanına hareketlenen Alanziho'nun çıkardığı topu  Umut kontrol etmekte güçlük çekti. Ancak savunmaya çarpan meşin yuvarlak uygun  durumdaki Colman'ın önüne düştü. Bu futbolcu ise kaleci Volkan ile karşı karşıya  kaldığı pozisyonda kötü bir vuruşla, topu üsten auta gönderdi.
52. dakikada Umut'un ceza alanı dışında sert şutunda, top az farkla  yandan auta gitti.
56. dakikada Mehmet Topuz'un sağ kanattan ceza alanına yakın mesafeden  kullandığı taç atışında, Alex topu kafayla Güiza'ya indirdi. Ceza alanı içinde  topla buluşan bu futbolcu, yerden bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi:
0-1

64. dakikada Christian'ın ceza alanı içinden sert şutunda, kaleci Onur  güçlükle topu kornere çelebildi.
65. dakikada Umut'un sağdan ortasında, ceza alanı içinde Alanzinho'nun  gelişine vuruşunda, top yan ağlarda kaldı.
66. dakikada Gabriç'in soldan ortasında, yakın mesafeden Umut'un kafa  vuruşunda üst direğe çarpan top auta çıktı.
68. dakikada Ceyhun'un sağdan ortasında, ceza alanı içinde Umut'un  şutunda top az farkla auta gitti.
75. dakikada Serkan'ın sağdan ortasında, arka direkteki Gabriç topu ceza  alanı içindeki Alanzinho'ya çıkardı. Bu futbolcunun gelişine sert şutunda top az  farkla auta çıktı.
80. dakikakada Vederson'un pasında, ceza alanı içindeki Semih'in şutunda,  top üsten auta gitti.

MAÇTAN NOTLAR

Haberin Devamı

Turkcell Süper Lig'de Trabzonspor ile  Fenerbahçe arasında yapılan karşılaşmada 20 bini aşkın taraftar bordo-mavili  takıma destek verdi.
Stat kapılarının açıldığı 17.30'dan itibaren giriş yapmaya başlayan  bordo-mavili taraftarlar, Hüseyin Avni Aker Stadı'nı tıklım tıklım doldurdu.
Bordo-mavili taraftarlar, ligde son 3 haftada aldığı galibiyetlerle  çıkışa geçen ve şampiyonluk yolunda umutlanan Karadeniz ekibini tribünlerden  coşkulu biçimde ve görsel şovlarla destekledi.
Trabzonspor, ligin ilk yarısında sahasında yaptığı maçlarda en fazla  taraftar desteğini bu maçta hissetti.
Yaklaşık 300 kişilik sarı-lacivertli taraftar grubu da Trabzon  deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı. Taraftarlar kendilerine ayrılan  misafir takım tribünlerine 'Aşkımızı anlatmaya geldik' yazılı pankart astı.

Haberin Devamı

GÜNEŞ'TEN AYNI KADRO

Trabzonspor'da göreve gelmesinin ardından üçüncü karşılaşmasına çıkan  teknik direktör Şenol Güneş, son 2 hafta kazanan kadroyu bozmadı.
Güneş, Ankaragücü ve Denizlispor maçını kazanan kadrodaki oyunculara yine  ilk 11'de görev verdi. Forvette daha önceki 2 karşılaşmada olduğu gibi Umut görev  yaparken, Gökhan Ünal kulübede yer aldı.
Bordo-mavili takımda, sakatlıkları bulunan Yattara, Tayfun ve Zafer Yelen  takımda yer almadı.

FENERBAHÇE CEPHESİ

Fenerbahçe'de teknik direktör Christoph Daum, Selçuk'un yerine geçen  haftaki Ankaragücü maçında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Emre'yi ilk 11'de  sahaya sürdü. Daum, sol kanatta Dos Santos'a görev verirken Mehmet Topuz ve  Özer'i birlikte oynattı.
Alman teknik adam, forvette ise Güiza'ya görev verirken Semih'i yedik  kulübesinde oturttu. Sarı-lacivertli takımda tedavileri süren Deivid, Kazım,  Önder ve Ali maç kadrosunda yer almadılar.

Haberin Devamı

TRABZONSPOR'DAN FENERBAHÇE'YE YEMEK

Maç öncesi Trabzonspor Yönetim Kurulu, Fenerbahçe Kulübü Yönetim  Kurulu'na yemek verdi.
Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ndeki Marina Restaurant'ta verilen yemeğe  Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ve yönetim kurulu üyeleri ile Fenerbahçe  Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir ve yöneticiler katıldılar.
Yemekte her iki kulüp yönetimleri karşılıklı olarak maç öncesi  birbirlerine başarılar dilediler.
Yemek sonrası Sadri Şener, Özdemir'e 1974-75 sezonunda İstanbul'da  oynanan ve berabere sonuçlanan Türkiye Kupası Çeyrek Final maçının ardından iki  takımın futbolcularının sahayı kol kola terk ederlerken çekilen bir fotoğrafını  hediye etti.

Haberin Devamı

TARAFTARLARDAN GÖRSEL ŞOV

Bordo-mavili takımın taraftarları, derbi maçta görsel şovlar yaparak  takımlarını destekledi.
Hüseyin Avni Aker Stadı kale arkası tribününde yapılan özel koreografide,  400 metre kare afiş ve 3 bin karton kullanıldı.
Taraftarlar ayrıca derbi maça özel olarak “1967'den beri aşkımız hiç  bitmedi” yazılı bir pankartı kale arkası tribüne astı.

DEVLET BAKANI ÖZAK DA İZLEDİ

Bordo-mavililer ile sarı-lacivertliler arasındaki karşılaşmayı, Devlet  Bakanı Faruk Nafiz Özak da izledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Yomra'da  yurt açılış törenine katılan Özak, Erdoğan'ı Trabzon Havalimanı'ndan uğurladıktan  sonra maçı izlemek için stada gelerek protokol tribününde yerini aldı.
Rusya'nın Rubin Kazan takımında oynayan ve şampiyonluk yaşayan eski  bordo-mavili futbolcu Gökdeniz Karadeniz de maçı izleyenler arasında yer aldı.

Haberin Devamı

AIDS İLE MÜCADELE

Her iki takımdaki bazı futbolcular, AIDS ile mücadeleye dikkat çekmek  için kırmızı bağcıklı kramponlarla sahaya çıktı.
Trabzonspor'dan Song, Gökhan, Umut, Ceyhun ve Ferhat, Fenerbahçe'den ise  Volkan Demirel ve Baroni kırmızı bağcıklı kramponlarla sahaya çıkarak AIDS ile  mücadeleye dikkat çekti.
İki takım arasındaki ligin ilk yarısının son maçı için 220 basın mensubu  akredite olarak karşılaşmayı takip etti.

Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Bülent Yıldırım, Cem Satman, Hüseyin Fidan
Trabzonspor: Onur, Ömer Aysan  (Dk. 64 Gökhan ), Song, Egemen , Cale, Selçuk, Colman(Dk. 57 Ceyhun ), Serkan, Gabriç  (Dk. 81  Barış ), Alanzinho, Umut
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan, Lugano, Bilica, Dos  Santos, Mehmet Topuz, Emre  (Dk. 70 Deniz ), Cristian, Özer  (Dk.  79 Vederson ), Alex, Güiza  (Dk. 70 Semih )
Gol: Dk. 56 Güiza (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 40 Alex, Dk. 44 Dos Santos, Dk. 53 Gökhan (Fenerbahçe),  Dk. 78 Egemen (Trabzonspor)


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!