'Talip olunmaz görev verilir '

Güncelleme Tarihi:

Talip olunmaz görev verilir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2015 21:05

SEÇİMDE beklenen sıçramayı yakalayamayan CHP’de gözler kurultaya çevrildi. Şubat ayında yapılması planlanan 35. Olağan Kurultay’da genel başkanlığa aday olması beklenen üç isim ön plana çıktı.

Haberin Devamı

Bu isimler; 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde listede yer verilmeyen eski genel başkan yardımcısı Umut Oran, Yalova milletvekili Muharrem İnce ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu. Feyzioğlu, aday olup olmayacağıyla ilgili “Gelişmeleri izliyorum. Göreve talip olunmaz görev verilir” derken, henüz net bir kararı olmadığını vurguladı.

İSTİFA GEREKMİYOR

Parti yönetimi ise ilk MYK toplantısında seçim sonuçlarını değerlendirerek, kurultay takvimini ele aldı. Toplantı sürerken açıklama yapan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, “Genel başkanımızın istifasını gerektirecek bir sorun söz konusu değildir. Takdir edersiniz ki başarı olarak kabul etmiyoruz ama bir önceki seçime göre oyumuzu ve milletvekili sayımızı artırdık. Merkez sağın çöküşüyle beraber, bizim dışımızdaki iki muhalefet partisinin ve parlamento dışındaki partilerin kendi seçmenine sahip çıkmamasından kaynaklı sorunlar yaşandığını görüyoruz. Parti içinde insanların genel başkanlık talebi olabilir. Bu son derece doğaldır. Kurultay takvimimiz işliyor. Büyük olasılıkla şubat ayında kurultayımızı yapacağız. Elbette bu demokratik yarışta varım diyen arkadaşımız, bu yarışa katılabilir” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!