Talas'ta öğrencilere hayvan sevgisi öğretildi

Güncelleme Tarihi:

Talasta öğrencilere hayvan sevgisi öğretildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2017 17:17

Talas'ta öğrencilere hayvan sevgisi öğretildi

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - TALAS Belediyesi ve Özel Erciyes Koleji anasıfı öğrencileri 4-10 Ekim Hayvanları Koruma Haftası’nı kutladı. Mehmet Topuz Parkı'nda düzenlenen etkinlikte, anasıfı öğrencilerine hayvan hakları, küçük yaşta hayvan sevgisi ve belediyelerin sokak hayvanlarına yaklaşımı ile ilgili bilgiler verildi.

Hayvan sevgisinin önemine dikkat çekerek, sokak hayvanları ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında öğrencileri bilgilendiren Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, "Belediyemiz her canlının yaşama hakkına saygı duyan ve hizmetlerini bu doğrultuda üreten bir belediye. Çocuklarda erken yaşta hayvan sevgisi ve koruma bilincini oluşturmak,  empati yeteneklerini geliştirmek ve hayvanları tanırken tüm doğa ile uyum içinde olmaları onlar için çok önemli. Sahipsiz sokak hayvanlarını bulundukları ortamdan alarak veterinerlerin kontrolünde sağlık bakımlarını yaparak onları kısırlaştırıp küpelerini takarak tekrar doğaya salıyoruz. Ayrıca havalar soğumaya başladı. Sokaklardaki sevimli hayvanları da düşünüp onlar için doğaya yemek bırakmalıyız. Vatandaşlarımız sokaklarda yaralı veya sahipsiz başıboş gezen hayvanları görünce belediyemizin 437 0054 nolu numarasını arayarak sahipsiz köpekleri bize bildirebilirler” dedi.

Öğretmenleri ile birlikte parktaki kedi ve köpekleri besleyip, yem bırakan minik öğrenciler çalışmalar hakkında Temizlik İşleri Müdürü Atilla Şahinkaya’dan bilgi aldı. Şahinkaya, öğrencilerin merak ettikleri sorulara da cevap verdi.

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!