Talasemi hastası Beril'in başarısı

Güncelleme Tarihi:

Talasemi hastası Berilin başarısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2007 15:34

Aydınlı 7 yaşındaki talasemi hastası Beril Ata, Talasemili Çocuklar Uluslarası Resim Yarışması'nda dünya ikincisi oldu. Aydın Valisi Mustafa Malay, Ata'ya hediye ve plaket verdi.

Uluslararası bir ilaç firması tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve Türkiye'de de Sağlık Bakanlığının desteklediği 'Talasemili Çocuklar Uluslarası Resim Yarışması'na, 6-9 yaş grubunda, 'Umudumuzun Sınırı Yok' adlı resimle katılan ve dünya ikincisi olan 7 yaşındaki Beril Ata'yı, Aydın Valisi Mustafa Malay kabul etti.

Bazı insanların iş yapmamak, eser üretmemek ve bir yerlere gelmemek için (fakiriz), (hastayız) gibi mazeretlerin arkasına sığındığını ifade eden Malay, “Bunlar mazeret değil. Fakirlik, hastalık, sakatlık hiçbir zaman için başarıya ulaşmada önümüzde engel olamaz. Başarılı olmanın, hedefe ulaşmanın yegane yolu özgüven. İnsanlar kendilerine güvenecek. Ondan sonra azim, kararlılık ve çalışmak... Kendimize güveniyorsak, hedefe varmak için azmetmişsek ve çok çalışıyorsak mesele halledilmiştir” diye konuştu.

İnsanların doğuştan veya doğduktan sonra bazı hastalıklara yakalanabileceğini, fakat bunun moralleri bozmaması gerektiğini ifade eden Malay, Beril Ata'nın herkese örnek olduğunu sözlerine ekledi.
Aydın Talasemi Koordinatörü Dr. Şükrü Yenice de Beril Ata'nın aynı yarışmada 2005 yılında birinci ve 2006 yılında da ikinci olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Malay, dünya ikincisi olan Beril Ata'ya plaket ve hediye verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!