Talas Belediyesi karadut fidesi dağıttı

Güncelleme Tarihi:

Talas Belediyesi karadut fidesi dağıttı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2017 15:21

Talas Belediyesi karadut fidesi dağıttı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - TALAS Belediyesi, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ve Talas Tanıtım Portalı işbirliğiyle kurumaya ve unutulmaya yüz tutmuş Talas’ın yerel bitkisi karadut yeniden üretilecek. 9 ay boyunca ERÜ Genom ve Kök Hücre Merkezinde yetiştirilen karadutlar Talaslı vatandaşlara dağıtıldı.

Karadut meyvesinin Talas’ın milli ağacı olduğunu belirten Talas Tanıtım Portalı Başkanı Mustafa Şahankaya,  “Belediyemiz, üniversite ve dernek olarak biz bu meyvenin neslini ileri taşımak istedik. Karadut aşı tutmayan bir meyve. Çekirdekten yetiştirdik. 9 aylık bir emekten sonra fidelerimiz can verdi. 9 ay boyunca üniversite de laboratuar da bu aşamaya geldi. Bugün bunları vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. İnşallah eski günlerdeki gibi yine Talas’ta bir çok bahçede karadut yetişecek.” dedi.

Özellikle Talas’ta, Erkilet’te ve Gesi’de karadut meyvesinden oldukça fazla olduğunu belirten Gen-Kök Tarımsal Biyoteknoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Kahraman Gürcan ise, “Bu projeyle karadut yeniden yetiştirilme alanı artacak. Kurumaya yüz tutmayacak. Başkanımız Mustafa Palancıoğlu’na destekleri için çok teşekkür ederim.  Bu proje gerçekten hayırlara vesile olacak.” diye konuştu.

Karadut fidelerini alan vatandaşlar bu proje için Başkan Mustafa Palancıoğlu’na ve destek olanlara teşekkür etti.

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!