Talas Belediye Başkanı Palancıoğlu'ndan kaçak yapı uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Talas Belediye Başkanı Palancıoğlundan kaçak yapı uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2014 18:29

Haberin Devamı

KAYSERİ (AA) - Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinin en büyük sorununun ulaşım olduğunu bildirdi.

Palancıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 30 Mart seçimleri ile köyden mahalleye dönüştürülen bölgelere ziyarette bulunduğunu belirtti.

Göreve geldiklerinden beri yoğun çalışma temposu içinde olduklarını ifade eden Palancıoğlu, şöyle devam etti:

"Köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinin en büyük sorunu ulaşım. Bu bölgeler için Büyükşehir Belediyesi yeni otobüs alımına gitti. Yeni alınan otobüsler sayesinde ulaşımın rahatlayacağını düşünüyoruz."

Palancıoğlu, vatandaşı kaçak yapı yapmamaları konusunda da uyararak, şunları kaydetti:

"Yeni ev yapacak vatandaşlarımız için köyden mahalleye dönüşen yerleşim sınırları genişletildi. Büyükşehir Belediye Meclisinde kararlaştırılan maddeye göre, şuan ki yerleşim yeri sınırlarını birer kilometre kadar dışarı çektik. Yeni bağlanan mahalleler için hazırlanan imar yasasında yapılaşmaya izin veriliyor ancak yapı yapacaklar belediyemize gelip imar, kentsel dönüşüm ve yapı kontrol müdürlüklerimizden yardım talep edebilirler. Ayrıca vatandaşımız proje çizdirme masrafı vermesin diye buralar için 5 tip plan hazırladık. Vatandaşımız, istediği planı tercih edebilir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!