’Takva’ için sakal uzattı

Güncelleme Tarihi:

’Takva’ için sakal uzattı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2006 00:00

Şeyh-tarikat-cinsellik üçgeninde gelişen olayları ele alan "Takva" adlı filmin başrol oyuncularından Güven Kıraç, saçını ve sakalını uzatarak giyim tarzını değiştirdi. Kadıköy’deki Antre Cafe’de önceki akşam arkadaşlarıyla sohbet ederken gazeteciler tarafından görüntülenen ünlü oyuncu, elindeki tespihi, saçı, sakalı ve giyim tarzıyla dikkat çekti.

Fotoğrafı çekilirken tespihi cebine koyan Kıraç, "Tespihli hoş bir görüntü olmaz" dedi. Çekimlerin iyi gittiğini belirten Kıraç, filmin içeriği hakkında yorum yapmaktan kaçındı. Senaryosunu Önder Çakar’ın yazdığı, yönetmenliğini Özer Kızıltan’ın yaptığı film, daha çekimlerine başlanmadan önce bir polis baskınıyla gündeme gelmişti. Bir ay kadar önce, filmin başrol oyuncuları Güven Kıraç, Settar Tanrıöğen ve Erkan Can, rollerini çalışmak üzere başlarında bir Cerrahi dervişiyle ofiste zikir provası yapmıştı. Ancak ofisin bulunduğu apartman sakinleri sesler üzerine polisi arayınca, prova polis tarafından basılmıştı.

Takva Nedir? İslam terminolojisinde ’takva’, kişinin kendisini Allah’ın korumasına, himayesine alarak ahirette azap ve cezaya neden olabilecek her türlü şeyden titizlikle korunması, günahlardan kaçınıp iyi ve faydalı eylemleri yapması anlamında kullanılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!