Taksim'de 'Onur Yürüyüşü' gerginliği: 35 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2017 16:47

İstanbul Valiliği LGBT'nin 'Onur Yürüyüşü'ne izin vermeyeceğini duyurmuştu. Bugün Taksim'de yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekiyor. Polis, yürüyüş yapmak isteyen LGBTİ’lilerin İstiklal Caddesi’ne girişlerine izin vermedi. Yürüyüşe karşı çıkan bir grup ise İstiklal Caddesi girişinde bekleyen LGBTİ’lilerin arasına girdi. Bu kişiler ile LGBTİ’liler arasında kısa süreli arbede yaşandı. Gün boyu İstiklal Caddesi ve civar sokakları ile Cihangir'de toplanan gruplar ile polis arasında gerginlikler yaşandı. Polis toplam 35 kişiyi gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Taksim Meydanı ve çevresinde gün boyu yoğun güvenlik önlemleri dikkati çekerken, İstiklal Caddesi'ne çıkan tüm sokaklara çevik kuvvet ekipleri ve TOMA'lar yerleştirildi. Ayrıca Gezi Parkı'nda da güvenlik önlemi alındığı görüldü.

Taksimde Onur Yürüyüşü gerginliği: 35 gözaltı

İKİ GRUP ARASINDA GERGİNLİK
Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi girişinde geniş güvenlik önlemi alan polis, "Onur yürüyüşü" yapmak isteyen LGBTİ’lilerin İstiklal Caddesi’ne girişlerine izin vermedi.

Yürüyüşe karşı çıkan bir grup ise İstiklal Caddesi girişinde bekleyen LGBTİ’lilerin arasına girdi. Bu kişiler ile LGBTİ’liler arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Araya giren polis, LGBTİ’lilere karşı çıkan 7 kişiyi burada gözaltına aldı. 

Haberin Devamı

AP KAMERAMANI GÖZALTINA ALINDI
Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’ne giriş yapmak isteyen gruplara polisin müdahalesi gün boyunca devam etti. Ara sokaklarda polis ile gruplar arasındaki kovalamaca sürerken birçok kişinin gözaltına alındığı görüldü. Polis, bir kafeye girerek orada bulunanları dağıttı.

Polis müdahalesini görüntülemeye çalışan AP kameramanı Bram Janssen yanında pasaportu olmadığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Kameraman ekipmanlarıyla birlikte polisler tarafından gözaltı aracına götürüldü.

Taksimde Onur Yürüyüşü gerginliği: 35 gözaltı


Polislerin İstiklal Caddesi civarındaki sokak başlarında köpeklerle bekledikleri de görüldü. Polis ayrıca İstiklal Caddesi'ne girmeye çalışan bir grup LGBTİ'liyi de köpeklerle kovaladı. Kovalamacada hareketli anlar yaşandı. Bir polis helikopteri de yaşananları havadan takip etti.

AKŞAM SAATLERİNDE CİHANGİR
İstiklal Caddesi ve çevresinde polisle yaşanan kovalamacanın ardından LGBTİ'liler bu kez de Cihangir'de toplandı. Polis gruba bu kez TOMA ile müdahale etti. Ara sokaklara kaçan gruptan 28 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Taksimde Onur Yürüyüşü gerginliği: 35 gözaltı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!