Taksim'de 10 Kasım anması

Güncelleme Tarihi:

Taksimde 10 Kasım anması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2016 10:54

Taksim'de 10 Kasım anması

Haberin Devamı

Mustafa ÖZDABAK – Hasan YILDIRIM/ İSTANBUL,(DHA) ULU önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 78’inci yıldönümünde Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlenen törenle anıldı.

Törende İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1’inci Ordu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da aralarında bulunduğu, kamu ve sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve AFAD temsilcileri hazır bulundu.

Anıta çelenk bırakılmasından sonra, Atatürk ve ebediyete intikal etmiş silah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı okunurken, bayraklar yarıya indirildi. Bu sırada çevrede çok sayıda vatandaş toplandı. Sirenin çalmasıyla Taksim’de hayat durdu. Binaların üzerinde özel harekat polisleri güvenlik önlemi aldı. Törenin bitmesinden sonra çevredekiler Cumhuriyet Anıtı’nın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, “Her dönemkinden daha fazla Mustafa Kemal Atatürk’e ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz. Bugün Mustafa Kemal’in ölümünü değil yeniden doğuşunu anıyoruz”  dedi.

(FOTOĞRAF)

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!