Taksicilere yeni durakları anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Taksicilere yeni durakları anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2017 15:35

Taksicilere yeni durakları anlatıldı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, taksicilere yeni duraklarını anlattı. Taksicilerin zam talepleri ise oylama sonucu ret edildi.
Odası Eğitim Salonu'nda yapılan toplantıya çok sayıda taksici esnafı katıldı. 77 yeni taksi duraklarının yapılışıyla ilgili çalışma ve gelinen noktayı aşamaları ile anlatan Sarı, bu duraklarda çalışma hakkının sadece ve sadece UKOME kararından geçen plakalara ait olacağını belirtti.
Taksicilere yeni durakların tahsisi ve sürdürülen çalışmaları anlatan Sarı, ''UKOME ile görüşmelerimiz sonucu 79 adet taksi durağı yeri belirlendi ve bu durakların çoğuna da yazıhaneler monte edilmiş durumdadır. Mersin’e modern taksi duraklarının yapılacağını duyarak Mersin’e gelen birçok kişiye plakasız durak yerleri ve durak harici plaka satışları yapılarak haksız kazanç elde edenler ve bunların mağdur ettiği kişiler oldu. Duraksız kalacaklar için 79 olarak belirlenen durak sayısını 100’e çıkararak duraksız taksici kalmamasına çalışacağız'' dedi.
Toplantının diğer bir konusu ise bir gurup taksicinin zam talepleri oldu. Başkan Sarı zam talebinde bulunan taksicilere yaptığı konuşmada, ''Halkımız büyük bir kesimi geçim zorluğu içindedir. Mersin'de  gelişmiş bir sanayi ve turizmde de beklentilerin altında bir potansiyele sahip olduğu için arz talep dengesi uyumlu değildir. Bu nedenle bugünkü ücretle yetinmeyenler zamdan sonra müşteri bulmakta kesinlikle zorluk çekecektir. Bunun içinde bir gurup arkadaşımızın taksi ücretlerine zam yapılsın taleplerini doğru bulmuyorum'' diye konuştu.


FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!