Taksiciler sandığa gitti

Güncelleme Tarihi:

Taksiciler sandığa gitti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2017 15:47

Haziran ayında yaşanan silahlı kavganın ardından Olağanüstü Genel Kurul kararı alınan Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası yeni başkanın seçmek için sandık başındaydı. Başkanlık için 2 adayın çekildiği seçimde 7 aday yarıştı. Mevcut başkan Zafer Şener de Mehmet Yiğiner lehine seçimden çekildi.

Haberin Devamı

Başkent’te taksicilerin de bağlı olduğu Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası yeni başkanını belirlemek için sandığa gitti.
Yönetimdeki iki grubun anlaşmazlığı nedeniyle haziran ayında silahların çekildiği kavganın ardından Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) olağanüstü seçim kararı almıştı. Odanın Olağanüstü Genel Kurulu dün Ankara Arena Spor Salonu’nda yapıldı.
Başkanlık için haziran ayındaki silahlı kavganın tarafları olan mevcut Başkan Zafer Şener ve Başkan Vekili İzzet Yıldırım ile odanın önceki başkanı Mehmet Yiğiner’in de yer aldığı toplam dokuz aday yarıştı. Adayların konuşmaları sırasında zaman zaman tansiyon yükseldi. Adaylardan Zafer Şener ve İzzet Yıldırım’ın konuşmaları sırasında delegeler arasında sözlü atışmalar yaşandı.

Haberin Devamı

2 MİLYON NAKİT PARA VAR

Oy verme işleminden önce sırayla konuşma yapan adaylardan Yıldırım, 2014 yılına kadar odanın başkanı olan Mehmet Yiğiner’i hedef alarak, “Biz bu odayı aldığımızda enkaz aldık. 9 trilyon (milyon) civarında borcu vardı. Ankaragücü Spor Kulübü Başkanımızın dönemindeki borçları ödedik. Şu anda Ankara Şoförler Odası’nın yapılandırılmış borcu 6 trilyon(milyon) 750 bin TL. Kasamızda 2 trilyon nakit para var” ifadelerini kullandı.

YİĞİNER LEHİNE ÇEKİLDİ

Seçimin en ilginç anı ise Zafer Şener’in konuşması sırasında yaşandı. 2014 yılındaki seçimlerde 34 oy farkla Yiğiner’in elinden başkanlığı alan Şener, 3 yıl aradan sonra tekrar rakibi olan Yiğiner lehine adaylıktan çekildi. Yıldırım’ı sert bir dille eleştiren Şener, şunları söyledi: “İzzet Yıldırım kasamızda 2 trilyon(milyon) varsa sana ne. Ankara Şoförler Odası Başkanı benim ben. Sen benimle uğraşabilecek kapasitede misin. Ben cezaevindeyken çocuğumun okul taksidini ödeyemeyen hanımıma Mehmet Yiğiner para, evime de erzak gönderdi. Allah bin kere razı olsun. Ben onun lehine seçimden çekiliyorum.”

HATALAR İÇİN ÖZÜR DİLEDİ

Konuşmasına Şener’e teşekkür ederek başlayan Yiğiner, ise başkanlığı döneminde yaptığı hataların tekrarlanmayacağı yönünde delegelere ve esnafa söz verdi: “Durakları yapmayla ilgili binin üzerinde levha çıkarttık, cepler yaptırdık. Bu noktada bu imkanları verdiği için Büyükşehir Belediye Başkanımız ve diğer ilçe belediyelerimize teşekkür ediyoruz. Fakat en büyük teşekkürü, her zaman esnafın yanına olan ve 400 tane taksiciyi külliyede ağırlayan cumhurbaşkanımıza sunuyorum. Önceki seçimi kaybettik mi kaybettik. Biz hata yaptık, sizlere gereken zamanı harcamadık. Bundan sonra sizlere daha fazla zaman ayıracağız. Ekibim ve şahsım adıma özür diliyorum.”
17.00’de sona eren oy verme işleminin ardından oy sayımı geç saatlere kadar sürdü.

BAKMADAN GEÇME!