Takmak mı, takmamak mı? İşte bütün mesele bu!

Güncelleme Tarihi:

Takmak mı, takmamak mı İşte bütün mesele bu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2017 16:12

Kafaya taktıklarımız bir yana, parmağa takılan kendi hafif, manası ağır o halkadan söz ediyoruz. Alyans! Takmak şart mıdır? Tercih midir? Modası geçmiş midir? Alyanslı evlilikler, alyanssız evlilikleri döver mi? Kafalarda deli sorular.

Haberin Devamı

Konuyu, çiçeği burnunda evli ünlülerimizden Tolgahan Sayışman magazin gündemine taşıdı. Parmağında alyans olmadığını gören muhabirlere “Ben alyansı kalbime takmışım. İlla millete göstermeye gerek yok!" diye iddialı bir yanıt verdi. Yanıtı iddialı ama tatmin edici mi? İşte tartışmanın başladığı nokta burası. Poltio.com aracılığıyla Hürriyet okuyucuları arasında yapılan ankete göre ayrışma derin!

Takmak mı, takmamak mı İşte bütün mesele bu

Yüzüğe yüklediğimiz duygusal anlamlar tarih öncesine kadar gidiyor. Mısırlılar bir halka ile bağlanmanın temellerini M.Ö 2800 yılında atmışlar. Yüzüğü halka şekli, çiftin sonsuz aşkını; yüzüğün ortasındaki boşluksa birlikte geçirecekleri geleceği temsil ediyormuş.

Haberin Devamı

Alyans, Latince kökenli bir sözcük. Latince’de “alligere” sözcüğü bağlamak manasına geliyor. Türkçe’ye ise Fransızca’daki “alliance” kelimesinden geliyor. Anlamı, ittifak yapmak, birbirinin müttefiki olmak…

Takmak mı, takmamak mı İşte bütün mesele bu

Nice uzun ve mutlu ilişkiler onunla başlıyor, hatta onunla bitiyor. Evliliğin ilk onayı bir yüzük eşliğinde alıyor. Yolunda gitmeyen birlikteliklerde iade edilen ilk şey yüzükler oluyor. Aklına çapkınlığı koyanın sakladığı ilk şey de yüzüğü oluyor. Öyleyse son olarak soralım. Yüzük takmayan evli bir kişi size ne düşündürüyor?



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!