Takım sevgisi can kurtardı...

Güncelleme Tarihi:

Takım sevgisi can kurtardı...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 1998 00:00

Haberin Devamı

Müjdat Afşin'e ilk müdahaleyi yapan doktorlar Gençlerbirliği'nin koyu taraftarları...

Yıllardır can alıp, can yakan takım sevgisi, ilk kez hayat kurtardı. Kars'tan kalkıp askerlik için Ankara'ya gelen Tabip Asteğmen Ateş Şendil ile Ankara Numune Hastanesi Kulak-Burun-Boğaz Bölümü asistanı Abdullah Karataş'ın G.Birliği sevgileri, kırmızı siyahlı takımın kaleci antrenörü Müjdat Afşin'i hayata döndürdü.

Şendil ve Karataş, Başkent ekibinin yeni transferi Tolga'yı merak etmişler, ameliyat olan Taner'in durumu hakkında bilgi alabilmek için sahaya koşmuşlardı. İdmanı seyreden genç doktorlar, Taner'in ‘‘Hoca bayıldı, yetişin’’ feryadı ile sahaya girdiler. Müjdat'a ilk müdahaleyi yapan Şendil, Afşin'i Azrail'in elinden geri alışlarını şöyle anlattı.

‘‘Kalp krizi geçiren Müjdat'ı hemen arabaya koyduk. Hastaneye giderken nefes almadığını hissettim. Kalbini dinlediğimde artık atmıyordu. Göz bebekleri büyümüş, yaşam sona ermişti. Yapabileceğimiz tek şey vardı. Hayat öpücüğü. Abdullah, Müjdat'ın ağzına sarılıp oksijen vermeye çalışırken, ben de kalbine masaj yapıyordum’’

‘‘İşte o an acil servisin önüne gelmiştik. İkimiz de bağırıyorduk. Şans bir kez daha yüzümüze gülmüştü. Türkiye'nin en iyi hastanelerinden birine gelmiştik. Nitekim doktorundan hemşiresine kadar herkes görevinin uzmanıydı. Zaman geçmeden müdahale yapıldı. Modilatörden kalp atışlarını duyuyorduk. Müjdat, yaşama dönmüştü.’’

Gazi Hastanesi'nde Doç. Dr. Mehmet Akçabay ile araştırma görevlileri Dr. İrfan Güngör ve Dr. Ali Büyükaşık, Müjdat'ı yoğun bakıma aldıklarında, görevlerini yapmanın huzuru içindeydiler. Doktorlar, beyninde ödem oluşan Afşin’in hayati tehlikesinin sürdüğünü, 72 saat bekledikten sonra kesin yargıya varacaklarını açıkladılar.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!