Takım ruhu

PREMIER Lig’in formasız kalmış veya paraya çok susamış cilalı isimlerine G.Saray forması vermek iyi de, bir takım ruhu nasıl oluşturulacak?

Haberin Devamı

Rijkaard’ın bunu bildiğini sanmıyorum. 18 haftası geride kalmış ligde, sahasında maç kazanamamış, ligde tutunma şansı kalmamış Denizlispor karşısında seyrettiğiniz Galatasaray, nasıl şampiyon olacak, nasıl UEFA Avrupa Ligi’nde final oynayacak?
Omurgasını kalede Arjantinli Franco, stoperde Avustralyalı Neill, orta göbekte Brezilyalı Elano ve santrforda yine Brezilyalı Jo ile kurmak güzel de, kollar, ayaklar, bacaklar, nerede?
Galatasaray’ın savunma ve orta alan zaafları devam ediyor. Takım savunmasında, orta alandan Elano, Arda, Emre geri gelmezken Mustafa Sarp tek başına orada ne kadar direnecek. Geride Servet bedenini rakiplerine ne kadar duvar olarak örecek.
Caner’e ne olacak?
İlk yarının 25-35 arası Angelov’a 4 net gol pozisyonu vermek de ne demek. Skor üstünlüğü aldıktan sonra bunun üzerine yatmak, korkularını rakibe hissettirmek de ne demek. Caner’i orta alanda sol kullanmak doğru, bekte değil. Aynı yerde Arda’dan vazgeçmek zor olduğuna göre, Caner’e ne olacak. Galatasaray’da tüm sorunlar Baros sakatlanıp, gidince başladı. Onun alternatifi olarak alınan Jo, hareketli, kıvrak bir oyuncu. Ve dün de golle buluştu. Ama Galatasaray’ı takım olarak değerlendirebilmek için bireysel yıldızların performanslarının bu takım oyununa yansıması şart.
Galatasaray, dün akşam son dakikalarda yaşadığı galibiyeti kaçırma korkusunu geçen hafta Gaziantepspor önünde de yaşamıştı.
Sarı kırmızılı ekibin gol bölgesindeki, ligin ilk haftalarındaki etkinliği yok. Ama savunmadaki zaaf olanca açıklığıyla devam ediyor. Ve de Rijkaard’ın takım konsantrasyonuna, motivasyonuna bir şey yapamadığı gerçek. Adnan Polat, transfer ettiği ve kiraladığı yıldızlarla tribünlere, taraftara kongre öncesi belki hava atar. Ama Rijkaard, oynanan bu futbol, yaratılamayan takım ruhu ile hiç kimsenin beklemediği bir anda lige havlu atar. Eksiklere lafım yok. Ama teknik direktöründen başlayarak, takım içinde şampiyonluk yürüyüşünün başladığına dair işaretler de yok. Birileri, birilerini uyandırmalı.
Gene Rijkaard
FUTBOLCULUK kariyerleri tavan yapmış Gullit, van Basten, Koeman, Rijkaard’ın teknik direktörlük performansları hala tartışılıyor. Tabi Cruyff dışında. Futbolculuk hayatı sıradan geçmiÅŸ, Rinus Michels, Hiddink, Beenhakker, Dick Advocaat, Luis van Gaal... Hepsi baÅŸarılı oldular antrenörlük hayatlarında. Barcelona’da Åžampiyonlar Ligi kazanmasına raÄŸmen Rijkaard, Ä°stanbul’a gelirken Galatasaray’ı sıçrama tahtası yapmak istiyordu. Ama onların kuÅŸağında bunu yapmak çok zor. GeldiÄŸi günden bu yana isminin verdiÄŸi güveni, teknik adamlığı vermiyor bana.Â
Yolcu de Franco
BU kaleciden daha kötüsü geldi mi Galatasaray’a Simoviç, Friedel, Taffarel, Mondragon hatta De Sanctis... Hepsi bu Franco’ya 10 basar. Bir yabancı göndereceksek önce 1 numaradan başlayacaksın. Aykut ve Ufuk’un eksiği yok, fazlası var Franco’dan.

 

Yazarın Tüm Yazıları