Takı kursuyla rehabilite oluyorlar

Güncelleme Tarihi:

Takı kursuyla rehabilite oluyorlar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2018 11:39

Takı kursuyla rehabilite oluyorlar

Haberin Devamı

BUCA Belediyesi'nin kadınların sosyo-ekonomik gelişimlerini ve toplumsal yaşama katılımlarını arttırmak amacıyla Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi'nde açtığı takı tasarım atölyesi, adeta rehabilitasyon merkezi gibi hizmet veriyor. Kurs, sağlık sorunları yaşayan Bucalı kadınların da ikinci adresi, vazgeçilmez mekanı oldu.

Buca Belediyesi hobi sanat kurslarının Bucalı kadınlara yeteneklerini keşfedip becerilerini geliştirme imkanı sunarken, bazı sağlık problemlerine de derman oluyor. Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi'nin en çok talep gören kurslarından biri olan ve haftada üç gün hizmet veren takı tasarım kursu, kanser ve felç tedavisi gören kadınlar için adeta terapi merkezi oldu. Kursiyerler yeteneklerini geliştirip hayatla barışmanın yanında, yaşadıkları ağır rahatsızlıklar sonucu kaybettikleri sağlıklarına yeniden kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Selvihan Çelik (39) Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi takı tasarım kursunun birçok insana örnek olup, ilham verecek kursiyerlerinden biri. Genç yaşında kanser hastalığına yakalanan, dönem dönem vücudunun çeşitli bölgelerine sıçrayan kanserle savaşırken ellerinde ve parmaklarında başlayan his kaybıyla mücadele eden Selvihan Çelik, parmaklarını hissedemezken kurs sayesinde minicik boncukları dizecek kadar gelişme göstererek doktorlarını bile şaşırttı. Çelik, "Hissetmediğim parmaklarım kurs sayesinde yeniden can buldu. Tedaviden çıkıp hemen kursa koşuyorum. Böylesi sıkıntı yaşayanlara tavsiye ediyorum. Evde oturup üzülmesinler, yaşamın içine girsinler" dedi. 

Takı tasarım kursunun bir diğer müdavimi 66 yaşındaki Sabriye Yıldız'ın ise beynindeki tümörün alınmasından sonra sol tarafı felç oldu. Elini hiç kullanamayan Sabriye Yıldız, kızı Embiye Güçlü'nün ısrarıyla evden çıkıp, sağlığına şifa olacak kursla tanıştı. Tığlarla, boncuklarla uğraşırken felçli olan elini kullanmaya başlayan Sabriye Yıldız, kaybettiğini düşündüğü eline kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

İlerleyen yaşına ve yürüme güçlüğüne rağmen kurs günlerini iple çekip, bakıcısı eşliğinde gelen 82 yaşındaki Türkan Çetiner de rengarenk boncukların, taşların arasında kaybettiği eşinin acısını dindirmeye çalışıyor. Hayat arkadaşını kaybettikten sonra evine kapanan Türkan Çetiner, öğretmen olan üç kızının ısrarlarıyla geldiği kursun şimdilerde müdavimi oldu. Anılarını, acılarını iplere dizip güzel hatıralarıyla yaşama bağlanan Türkan Çetiner'in yıllar sonra yüzü gülüyor.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!