TAKEV öğrencileri FLL bölge turnuvalarında ipi göğüsledi

Güncelleme Tarihi:

TAKEV öğrencileri FLL bölge turnuvalarında ipi göğüsledi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2017 12:20

TAKEV öğrencileri FLL bölge turnuvalarında ipi göğüsledi

Haberin Devamı

FİRST Lego Lig'in iki gün süren İzmir bölge turnuvalarında TAKEV Okulları her iki günün birincisi oldu. TAKEV öğrencileri, 3 farklı takımla ulusal turnuvada Ege Bölgesi'ni temsil edecek.
TAKEV Okulları öğrencileri, 2016-2017 First Lego Lig İzmir Bölge turnuvasında TAKEV Fen ve Anadolu Lisesi'nden 3; TAKEV ortaokulundan ise ise 2 takımla yarıştı. 72 takımın iki gün boyunca kıyasıya mücadele ettiği turnuvada her iki günün şampiyon takımı TAKEV Okulları öğrencilerinden çıktı. Turnuvanın ilk gün birincisi, kuş cennetindeki kırlangıçlar için geliştirdikleri yuva projesi ile TAKEV Fen ve Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan Auxilium takımı oldu. Turnuvanın ikinci gün birincisi ise yine TAKEV Ortaokul öğrencilerinden oluşan Robotakev takımı oldu.
TAKEV Fen ve Anadolu Lisesi öğrencilerinin soyu tükenmekte olan mersin balıkları için geliştirdiği proje, turnuvanın 'En İyi Sunum' ödülünü alırken; TAKEV Lisesi Octobost takımının klima motorlarını kuşlar için yuvaya dönüştüren projesi 'Proje Ödülü'nün sahibi oldu.
TAKEV Ortaokulu'ndan turnuvaya katılan Robogreen takımı 'En İyi Mekanik Tasarım' ödülüne layık bulunurken; Robotakev takımı Robot Performans ile bu dalda ikincilik ödülünü aldı ve turnuvanın ikinci gününün şampiyonu oldu.
TAKEV Okulları ulusal turnuvalara toplam üç takımla katılmaya hak kazandı.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!