Takdir ve teşekkür hesaplamaları başladı

Güncelleme Tarihi:

Takdir ve teşekkür hesaplamaları başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2015 15:41

Takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır? Eğitim öğretim yılında sona gelinmesiyle birlikte Öğrenciler için takdir-teşekkür hesaplamaları başladı. E-okul üzerinden takdir teşekkür hesaplama, e-okul devamsızlık sorgulama, karne notu hesaplama, ağırlıklı ortalama notu hesaplama işlemleriyle ilgili detaylı bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Ortaokul ve lise öğrencileri için yıl sonunun yaklaştığı bu günlerde takdir-teşekkür hesaplamaları başladı. Öğrenciler takdir-teşekkür hesaplama yoluyla karne döneminde belge alıp alamayacağını öğrenebiliyor. Ayrıca takdir-teşekkür hesaplama yoluyla belge almaya ne kadar yakın oldukları, kaç puana ihtiyaçlarının olduğu gibi bilgileri de elde edebiliyorlar.

Yarıyıl tatili önce hem veliler, hem de öğrenciler takdir ve teşekkür belgesi alıp alamayacaklarını öğrenmek istiyor. Bir yandan karne ve yarıyıl tatilini heyecanla bekleyen öğrenciler, diğer yandan alacakları belgeyi de öğrenmek istiyorlar. Bunun için en büyük yardımcı yine e-Okul! e-Okul üzerinden öğrencilerin aldığı notlar, not hesaplamalarına girerek kolaylıkla yapılabiliyor.

Takdir ve teşekkür hesaplamaları başladı

Haberin Devamı

E-OKUL'DA TAKDİR TEŞEKKÜR NASIL HESAPLANIR?

E okul takdir teşekkür hesaplama yapmak için e okul portalına giriş yapmanız gerekmektedir. portala giriş yaptıktan sonra ders notlarına erişmeniz ve ders notlarınız üzerinden e okul takdir teşekkür hesaplama yapmanız yeterli olacaktır. E okul takdir teşekkür hesaplama konusunda öğrencilerin hesaplaması gerekir. E okul takdir teşekkür hesaplama için, tüm ders notlarının ortalaması alınmalıdır. Ortalamanın 85'ten yüksek olması halinde takdir, 85 ile 80 arasında olması durumunda ise teşekkür almaya hak kazanılacaktır. Bu bakımdan gerek öğrenciler gerekse de veliler e okul takdir teşekkür hesaplama yaparak bu konuda bilgi alabilmektedir.

E-OKUL'DA DEVAMSIZLIK SORGULAMA

E-okul devamsızlık sorgulama da e okul portalı üzerinden yapacağınız işlemlerdendir. Öğrencilerin okula gidip gitmediğinin görülebildiği devamsızlık ekranında, hangi günlerde okula gidilmediği görülebilmektedir. Bu bakımdan öğrencilerinin devamsızlık durumunda bilgi almak isteyen anne e babalar, online olarak giriş yaptıktan sonra e okul devamsızlık bölümünden devamsızlık bilgisine erişebilmektedir. Okul yönetimi tarafından düzenli olarak girilen devamsızlık bilgileri sayesinde kolay bir şekilde öğrencilerin devamsızlık bilgilerine erişilmektedir. Üstelik geç kalan öğrencilerin geç bilgisi dahi, ilgili devamsızlık ekranı üzerinden görüşebilmektedir. Devamsızlık nedeniyle sorun yaşanmaması için devamsızlık sorgulama yapmanız yeterli olacaktır. böylece istediğiniz zaman devamsızlık durumunu görüntüleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

E-OKUL'DAN YAPILABİLEN DİĞER İŞLEMLER

E-okul sisteminde öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları, duyurular ve birçok modül üzerinden bilgi girişleri T.C. Milli Eğitim Bakanlığı sunucularına girilmektedir.
e-okul modülünün haricinde, velilerin öğrencilerin okul durumlarının takibi için açılmış olan e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-okul VBS) bulunmaktadır. Bu sistemde ise öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları bu sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numarası ve okul numarası girildikden sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek takip edilebilmektedir.

Haberin Devamı

Takdir ve teşekkür hesaplamaları başladı

12. sınıfta ağırlıklı ortalama nasıl hesaplanır?

Yeni eğitim sisteminde 12. sınıflar için dönem sonunda her dersin puan ortalaması alınarak bu ortalama dersin haftalık ders saati ile çarpılır. Daha sonra çarpım sonuçları derslerin haftalık ders saatleri toplamına bölünür. Çıkan sonuç bir 12. sınıf öğrencisi için ağırlıklı dönem ortalamasını vermektedir.

12. sınıfta takdir teşekkür nasıl hesaplanır?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) takdirname ve teşekkür belgelerinin öğrencilere dağıtımını belirli koşullara bağlamıştır. Bir öğrencinin herhangi bir başarı belgesi alabilmesi için ön koşul olarak tüm derslerin her birinden 50.00 puandan aşağı bir puanı olmamalıdır. Bu şartları sağlayan 12. sınıf öğrencilerinden tüm derslerin dönem ağırlıklı puan ortalaması 70.00-84.99 arasında olanlara "Teşekkür", 85.00 puan ve üstü olanlara da "Takdirname" belgesi verilir.

Haberin Devamı

12. sınıfta dönem ortalamam 84.50 - 84.99 arasında olduğunda yuvarlama ile takdir alabilir miyim?

Milli Eğitim Bakanlığının yönetmeliklerine göre 12. sınıf öğrencisinin takdir belgesi alabilmesi için tüm derslerinin dönem ağırlıklı puan ortalaması 85.00 puan ve üzeri olmalıdır. Takdir hesaplamasında öğrencinin dönem ortalamasına yuvarlama yapılmayacak ve 84.50 - 84.99 arasında olan dönem ortalamaları ile takdir belgesi alınamayacaktır.

12. sınıfta dönem ortalamam 69.50 - 69.99 arasında olduğunda yuvarlama ile teşekkür alabilir miyim?

Milli Eğitim Bakanlığının yönetmeliklerine 12. sınıf öğrencisinin teşekkür belgesi alabilmesi için tüm derslerinin dönem ağırlıklı puan ortalaması 70.00 puan ve üzeri olmalıdır. Teşekkür hesaplamasında öğrencinin dönem ortalamasına yuvarlama yapılmayacak ve 69.50 - 69.99 arasında olan dönem ortalamaları ile teşekkür belgesi alınamayacaktır.
Bu hesaplama aracıyla lise 4 not ortalaması hesaplama işlemi de yapabilir miyim?
Evet, takdir teşekkür hesaplama aracımızla lise 4 not ortalama hesaplama işlemleri de yapılabilmektedir. Hem 100 üzerinden ağırlıklı puan ortalamasını hem de 5 üzerinden ağırlıklı not ortalamasını öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

11. sınıfta ağırlıklı ortalama nasıl hesaplanır?

Yeni eğitim sisteminde 11. sınıflar için dönem sonunda her dersin puan ortalaması alınarak bu ortalama dersin haftalık ders saati ile çarpılır. Daha sonra çarpım sonuçları derslerin haftalık ders saatleri toplamına bölünür. Çıkan sonuç bir 11. sınıf öğrencisi için ağırlıklı dönem ortalamasını vermektedir.

11. sınıfta takdir teşekkür nasıl hesaplanır?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) takdirname ve teşekkür belgelerinin öğrencilere dağıtımını belirli koşullara bağlamıştır. Bir öğrencinin herhangi bir başarı belgesi alabilmesi için ön koşul olarak tüm derslerin her birinden 50.00 puandan aşağı bir puanı olmamalıdır. Bu şartları sağlayan 11. sınıf öğrencilerinden tüm derslerin dönem ağırlıklı puan ortalaması 70.00-84.99 arasında olanlara "Teşekkür", 85.00 puan ve üstü olanlara da "Takdirname" belgesi verilir.

11. sınıfta dönem ortalamam 84.50 - 84.99 arasında olduğunda yuvarlama ile takdir alabilir miyim?

Milli Eğitim Bakanlığının yönetmeliklerine göre 11. sınıf öğrencisinin takdir belgesi alabilmesi için tüm derslerinin dönem ağırlıklı puan ortalaması 85.00 puan ve üzeri olmalıdır. Takdir hesaplamasında öğrencinin dönem ortalamasına yuvarlama yapılmayacak ve 84.50 - 84.99 arasında olan dönem ortalamaları ile takdir belgesi alınamayacaktır.

11. sınıfta dönem ortalamam 69.50 - 69.99 arasında olduğunda yuvarlama ile teşekkür alabilir miyim?

Milli Eğitim Bakanlığının yönetmeliklerine 11. sınıf öğrencisinin teşekkür belgesi alabilmesi için tüm derslerinin dönem ağırlıklı puan ortalaması 70.00 puan ve üzeri olmalıdır. Teşekkür hesaplamasında öğrencinin dönem ortalamasına yuvarlama yapılmayacak ve 69.50 - 69.99 arasında olan dönem ortalamaları ile teşekkür belgesi alınamayacaktır.

10. sınıfta ağırlıklı ortalama nasıl hesaplanır?

Yeni eğitim sisteminde 10. sınıflar için dönem sonunda her dersin puan ortalaması alınarak bu ortalama dersin haftalık ders saati ile çarpılır. Daha sonra çarpım sonuçları derslerin haftalık ders saatleri toplamına bölünür. Çıkan sonuç bir 10. sınıf öğrencisi için ağırlıklı dönem ortalamasını vermektedir.

10. sınıfta takdir teşekkür nasıl hesaplanır?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) takdirname ve teşekkür belgelerinin öğrencilere dağıtımını belirli koşullara bağlamıştır. Bir öğrencinin herhangi bir başarı belgesi alabilmesi için ön koşul olarak tüm derslerin her birinden 50.00 puandan aşağı bir puanı olmamalıdır. Bu şartları sağlayan 10. sınıf öğrencilerinden tüm derslerin dönem ağırlıklı puan ortalaması 70.00-84.99 arasında olanlara "Teşekkür", 85.00 puan ve üstü olanlara da "Takdirname" belgesi verilir.

10. sınıfta dönem ortalamam 84.50 - 84.99 arasında olduğunda yuvarlama ile takdir alabilir miyim?

Milli Eğitim Bakanlığının yönetmeliklerine göre 10. sınıf öğrencisinin takdir belgesi alabilmesi için tüm derslerinin dönem ağırlıklı puan ortalaması 85.00 puan ve üzeri olmalıdır. Takdir hesaplamasında öğrencinin dönem ortalamasına yuvarlama yapılmayacak ve 84.50 - 84.99 arasında olan dönem ortalamaları ile takdir belgesi alınamayacaktır.

10. sınıfta dönem ortalamam 69.50 - 69.99 arasında olduğunda yuvarlama ile teşekkür alabilir miyim?

Milli Eğitim Bakanlığının yönetmeliklerine 10. sınıf öğrencisinin teşekkür belgesi alabilmesi için tüm derslerinin dönem ağırlıklı puan ortalaması 70.00 puan ve üzeri olmalıdır. Teşekkür hesaplamasında öğrencinin dönem ortalamasına yuvarlama yapılmayacak ve 69.50 - 69.99 arasında olan dönem ortalamaları ile teşekkür belgesi alınamayacaktır.

9. sınıfta ağırlıklı ortalama nasıl hesaplanır?

Yeni eğitim sisteminde 9. sınıflar için dönem sonunda her dersin puan ortalaması alınarak bu ortalama dersin haftalık ders saati ile çarpılır. Daha sonra çarpım sonuçları derslerin haftalık ders saatleri toplamına bölünür. Çıkan sonuç bir 9. sınıf öğrencisi için ağırlıklı dönem ortalamasını vermektedir.

9. sınıfta takdir teşekkür nasıl hesaplanır?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) takdirname ve teşekkür belgelerinin öğrencilere dağıtımını belirli koşullara bağlamıştır. Bir öğrencinin herhangi bir başarı belgesi alabilmesi için ön koşul olarak tüm derslerin her birinden 50.00 puandan aşağı bir puanı olmamalıdır. Bu şartları sağlayan 9. sınıf öğrencilerinden tüm derslerin dönem ağırlıklı puan ortalaması 70.00-84.99 arasında olanlara "Teşekkür", 85.00 puan ve üstü olanlara da "Takdirname" belgesi verilir.

9. sınıfta dönem ortalamam 84.50 - 84.99 arasında olduğunda yuvarlama ile takdir alabilir miyim?

Milli Eğitim Bakanlığının yönetmeliklerine göre 9. sınıf öğrencisinin takdir belgesi alabilmesi için tüm derslerinin dönem ağırlıklı puan ortalaması 85.00 puan ve üzeri olmalıdır. Takdir hesaplamasında öğrencinin dönem ortalamasına yuvarlama yapılmayacak ve 84.50 - 84.99 arasında olan dönem ortalamaları ile takdir belgesi alınamayacaktır.

9. sınıfta dönem ortalamam 69.50 - 69.99 arasında olduğunda yuvarlama ile teşekkür alabilir miyim?

Milli Eğitim Bakanlığının yönetmeliklerine 9. sınıf öğrencisinin teşekkür belgesi alabilmesi için tüm derslerinin dönem ağırlıklı puan ortalaması 70.00 puan ve üzeri olmalıdır. Teşekkür hesaplamasında öğrencinin dönem ortalamasına yuvarlama yapılmayacak ve 69.50 - 69.99 arasında olan dönem ortalamaları ile teşekkür belgesi alınamayacaktır.

Takdir ve Teşekkür Belgesi Alabilme Koşulları

Takdir ve teşekkür belgesi alabilme koşulları İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 107. Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin ise 8. maddesinde belirtilmiştir. İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin ilgili maddesine göre ortaokullarda takdir veya teşekkür belgesi alabilmenin koşulları;
1. Türkçe ders ortalamasının en az 55.00 olması
2. Diğer derslerin en düşük ortalaması 45.00 olması
3. Teşekkür belgesi için ağırlıklı not ortalamasının enaz 70.00, takdir belgesi için ağırlıklı not ortalamasının enaz 85.00 olması gerekmektedir.
Ortaöğretim Kurumlarında ise 1 ve 2. maddede yer alan koşullar yok. Bunun yerine davranış puanlarının yüz olması koşulu bulunmaktadır.
Teşekkür Takdir Puanı Nasıl Hesaplanır?
Matematik dersinde ağırlıklı ortalama konusunu kavramış bir öğrenci için takdir ve teşekkür belgesi notu hesaplama konusu kolay bir işlemdir. Yani takdir veya teşekkür puanınızı hesaplamak istiyorsanız ağırlıklı ortalama hesaplama konusunu bilmeniz gerekmektedir.
Takdir teşekkür belgesi için Ağırlıklı ortalama nasıl hesaplanır?
Önce notla değerlendirilen dersleri daha sonra bu derslerin haftada kaç saat olduğunu ve bu derslerden almış olduğunuz ortalama notu yazıyoruz. Bundan sonra yapılacak işlem haftalık ders saati ile notunuzu çarpıyorsunuz. Çarpma işleminden sonra hem haftalık ders saatini hem de çarpma sonucu elde ettiğimiz sayıları topluyoruz. Son olarak not toplamını (puanı) oluşturan sayıyı haftalık ders saatine bölüyoruz. Bulduğumuz sayı;
70.00-84.99 arasında ise “Teşekkür“, 85.00 ve üstü ise “Takdir” alıyoruz.
Takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır? E-okul üzerinden takdir teşekkür hesaplama, e-okul devamsızlık sorgulama, karne notu hesaplama, ağırlıklı ortalama notu hesaplama 4. , 5. , 6. ,7. ,8. ,9. ,10. ,11. ,12. sınıflar için takdir teşekkür hesaplama işlemlerini haberimizde sizlerle paylaştık.

BAKMADAN GEÇME!