Tahtakale Çarşısı yenileniyor

Güncelleme Tarihi:

Tahtakale Çarşısı yenileniyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2017 10:17

Tahtakale Çarşısı yenileniyor

Haberin Devamı

BURSA, (DHA)- BURSA’nın merkez Osmangazi Belediyesi, kentin en eski çarşılarından biri olan Tahtakale Çarşısı’nın yenilenmesi için çalışma başlattı. Tarihi çarşıyı eski ihtişamlı günlerine kavuşturacak olan cephe sağlıklaştırma ve zemin kaplama çalışmaları kapsamında ilk harcı döken Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Tahtakale Pazarı’nın Bursa’nın en önemli ekonomik merkezlerinden biri olacağını söyledi.

Tarihi ve kültürel mirasının ayağa kaldırılıp yaşatılması adına birçok ciddi çalışmaya imza atarak, Bursa’nın UNESCO dünya mirası listesine girmesinde önemli bir paya sahip olan Osmangazi Belediyesi, geçmişi Çelebi Mehmet dönemine uzanan tarihi Tahtakale Çarşısı’nı yeniliyor. ‘Tahtakale Çarşısı İç Avlu Cephe Sağlıklaştırma ve Zemin Kaplaması’ projesi kapsamında bölgedeki 54 dükkanın cephesi yenilenecek. Dükkanların yağmur iniş boruları ve olukları, pencere ve kapı doğramaları ile cephe boyaları yenilenecek. Çarşının iç avlusunun bin 500 metrekarelik zemin kaplaması gerçekleştirilecek, 24 pazar tezgahının açılır kapanır tenteleri yapılacak. 300 gün içerisinde bitirilmesi planlanan çalışmalar için yaklaşık 3 milyon 116 bin TL’lik bir bütçe kullanılacak.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın ev sahipliğinde düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, 23. Dönem AK Parti Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak, Bursa Tarihi Çarşı Hanlar Birliği Başkanı Muhsin Özyıldırım, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve davetliler katıldı.

DÜNDAR: “TARİHİ MİRASA SAHİP ÇIKMANIN ÖNCÜSÜ BİZİZ”

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, törende yaptığı konuşmada “Osmanlıyı kuran tarihi bir şehirde yaşıyoruz. Tarihi mirasın ayağa kaldırılması ve gelecek nesillere aktarılmasına büyük önem veriyoruz. Tarihi mirasa sahip çıkma konusunda yaptığımız çalışmalar ile bu güne kadar 6 ödül aldık. Projelerimiz, Tarihi Kentler Birliği vasıtasıyla diğer belediyelere de aksettiriliyor, örnek oluyor. Belediyeler bizlerden teknik bilgiler alarak kendi bölgelerindeki tarihi mekanların restore edilmesi için çalışmalar başlatıyor” dedi.

DÜNDAR: “TAHTAKALE TİCARETİN MERKEZİ OLACAK”

Hanlar Bölgesi’nin, Osmanlı ekonomisinin temelinin atıldığı yer olduğunu ifade eden Başkan Dündar, “Bu temel o kadar sağlam atılmış ki, bugün halen dimdik ayakta. Son 15-20 yıl içerisinde birçok AVM açıldı ancak bu AVM’lerin de modası geçti. Tarihi çarşılar yeniden ayağa kalktı. Bu, biz belediyelerin Tarihi çarşılara sahip çıkmasından kaynaklanıyor. Tahtakale Çarşı da yenilenen yüzüyle ticari hareketliliğin yaşandığı en önemli noktalardan biri olacaktır” diye konuştu.



Bursa Tarihi Çarşı Hanlar Birliği Başkanı Muhsin Özyıldırım ise yaptığı konuşmada; “Tahtakale Çarşısı’nın yenilenmesi uzun yıllardır arzu ettiğimiz bir çalışmaydı. Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar, diğer tarihi bölgelere olduğu gibi bu bölgeye de el attı ve yenileme çalışmaları başlattı. Bursalılar ve çarşı esnafı olarak başlatılan çalışmalardan dolayı çok mutluyuz. Başta Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Dündar, ilk harcı dökerek Tahtakale Çarşısı İç Avlu Cephe Sağlıklaştırma ve Zemin Kaplaması çalışmalarını başlattı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!