Taht Başkent’in

Güncelleme Tarihi:

Taht Başkent’in
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2016 15:12

Beyaz gruba müthiş bir başlangıç yapan Keçiörengücü, 6. haftadaki derbide Hacettepe’yi 2-1 ile geçerken, 5. galibiyetini aldı. Ankargücü ise 2 maçlık yenilginin ardından, Tokatspor’u devirip, zirveye yürüdü.

Haberin Devamı

İkinci Futbol Liginde 6 hafta geride kalırken, hem beyaz hem de kırmızı grupta liderlik koltuğunda Başkent takımları oturuyor. 6. haftanın kritik maçları Cebeci İnönü Stadı ve Tokat’da oynandı. Beyaz gruptaki derbi maçında, lider Keçiörengücü ile Hacettepe arasındaki kapışmadan 2-1’lik skorla galip ayrılan Keçiörengücü, yerini korudu. Sezona müthiş bir başlangıç yapan Ahmet Yavuz’un talebeleri, 6. hafta sonunda 5. galibiyetini alırken, puanını 16’ya yükseltti. Mor-beyazlılar, 7. haftada kendi sahasında Kahramanmaraşspor ile karşılaşacak. Maça çıkarken 9 puanla 4. sırada bulunan Hacettepe ise yenilginin ardından, 7. basamağa geriledi. 

ANKARAGÜCÜ GALİBİYETLE KENDİNE GELDİ

Sezona zirve hedefiyle başlayan ve ilk 3 maçını kazanan Ankaragücü, sonrasında biri Ziraat Türkiye Kupası, ikisi de lig maçı olmak üzere 3 karşılaşmadan yenik ayrılıp taraftarını hayal kırıklığına uğratırken, Tokatspor’u deplasmanda net bir skorla yenip, rakiplerinin puan kaysını iyi değerlendirdi ve liderliği ele geçirdi. Bu sezon ilk kez liderlik koltuğuna oturan sarı-lacivertliler, 12 puana sahip. Ankaragücü, ligin 7. haftasında, sahasında Niğde Belediyespor ile karşılaşacak.

Haberin Devamı

TARAFTARIN KARŞISINA LİDER ÇIKMALIYIZ

Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, Tokatspor galibiyetiyle kötü gidişe son verdiklerini belirtip, “Taraftarlarımızla buluşmaya az kaldı ve onların karşısına lider çıkmak istiyoruz” diye konuştu.
Yiğiner, maçla ilgili değerlendirmesinde, “Allah’a şükür kötü gidişe son verdik ve hak ettiğimiz liderlik koltuğuna oturduk. İyi mücadele ettik. Zaman zaman sıkıntılı anlar yaşasak da geçen haftalarda yaptığımız hataları tekrarlamadık. Kazanma arzusu ve istek iyi oyunla birleşince sahadan zaferle ayrılan taraf olduk” dedi.
Hedefledikleri yolda emin adımlarla ilerlediklerini anlatan Yiğiner, şunları söyledi:
“Ligin en iyi kadrosuna sahibiz. Bu oyuncular birbirleriyle ilk kez oynuyor. Zaman zaman aksilikler yaşanıyor. Biz teknik ekibimize ve oyuncularımıza inancımızı hiçbir zaman kaybetmedik. İyi yoldayız ve daha iyi olacağız. Artık taraftarlarımızla kavuşmak için gün sayıyoruz. Hedefimiz onların karşısına lider olarak çıkabilmek. İlk adımı attık. İnşallah bundan sonraki haftalarda da bunu devam ettirmek istiyoruz.”

Haberin Devamı

VATAN SAĞOLSUN, BAYRAK SAĞOLSUN

Terör saldırısı nedeniyle büyük bir acı yaşadıklarını da belirten Yiğiner, şöyle konuştu:
“Şehit olan evlatlarımızın ruhları şad olsun, acılı ailelerine de başsağlığı diliyorum. Vatanımız onlara minnettardır. Şehitlerin takımı Ankaragücü onların acısını paylaşıyor. Onlar bizim baştacımızdır. Taraftarlarımız, teknik heyetimiz, futbolcularımız ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımız adına taziyelerimizi sunmak istiyorum. Allah bunları yapanlara o anaları babaları ağlatanlara gün yüzü göstermesin. Biz her türlü fedakarlığı yapan askerlerimizin ve polislerimizin yanındayız. Vatan sağolsun, bayrak sağolsun. Geride kalanlar için elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız. Biz bu ülkenin evlatları olarak o anaların da evlatlarıyız. Her zaman yanlarındayız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!