Tahran'da beden eğitimi dersine 'hava kirliliği' yasağı

Güncelleme Tarihi:

Tahranda beden eğitimi dersine hava kirliliği yasağı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2015 17:53

İran'ın başkenti Tahran'da hava kirliliği sebebiyle okullarda beden eğitimi dersi yapılması yasaklandı.

Haberin Devamı

İran televizyonu IRINN'e konuşan Tahran Milli Eğitim Müdürlüğü Sözcüsü Mesud Sekafi, "Tahran'daki hava kirliliği sebebiyle okullarda beden eğitimi dersi bir süreliğine tatil edilmiştir" dedi.

Tahranda beden eğitimi dersine hava kirliliği yasağı

Sekafi, "Bize ulaşan bilgilere göre dün ve bugün Tahran'ın hava kirliliğinin arttığı ve özellikle havanın çocuklar ve yaşlılar için uygun olmadığı bildirilmiştir. Bu nedenle beden eğitimi dersi veren okullar 2 gün tatil edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Tahranda beden eğitimi dersine hava kirliliği yasağı

Hava kirliliğinin devam etmesi durumunda okulların tatil edilebileceğini duyuran Sekafi, "Tahran Belediyesi'ne bağlı Hava Kirliliğiyle Mücadele Komitesi toplanacak. Bu komite hava şartlarını göz önünde bulundurarak okulları tatil kararı alabilir" şeklinde kaydetti.

"UYGUN DEĞİL"

Haberin Devamı

Tahran Çevre Gözetimi ve Denetimi Departmanı'na ait internet sitesinden dün yapılan duyuruda Tahran kentinin havasının sağlık koşullarına uygun olmadığı duyuruldu.

Partikül kirleticilerin normal hava şartlarının üzerinde, en az 2 buçuk mikron seviyelerinde olduğu belirtilen açıklamada, bu seviyenin sağlık koşulları açısından uygun olmadığı, özellikle yaşlı ve çocukların mecbur kalmadıkça dışarıya çıkarılmamaları gerektiği ifadelerine yer verildi.

Nüfus yoğunluğu, kentin hava sirkülasyonuna uygun olmayan fiziki yapısı, düşük model araçlar ve milyonlarca motosikletin çıkardıkları egzoz gazları, kentin hava kirliliğini arttıran etkenler arasında sayılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!