Tahnitlerle yaban hayatı anlatılıyor

Güncelleme Tarihi:

Tahnitlerle yaban hayatı anlatılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2017 10:01

Tahnitlerle yaban hayatı anlatılıyor

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan tahnit ve fotoğraflarla öğrencilere doğal hayat anlatılıyor.

Burdur Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürlüğü ekipleri kent merkezindeki ilk ve ortaokulları düzenli olarak ziyaret ediyor. Öğrencilerle bir araya gelen ekipler, doğal hayat ve doğal hayatın önemi hakkında öğrencileri bilgilendiriyor. Üzerinde yabani hayvanların fotoğraflarının bulunduğu bir karavanla okullara gelen ekipler beraberinde getirdikleri yabani kuşlara ait tahnitleri (bozulmaması için ilaçlanan ceset) öğrenciler için sergiliyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü'nde görevli biyolog Ramazan Bener Kılcan, doğal hayatla ilgili öğrencilerden gelen soruları da yanıtladıklarını belirterek, öğrencilere yaban hayvanlarının neden korunması gerektiğini, yaban hayvanlarının doğal hayat için önemini anlattıklarını söyledi. Öğrencilerin yaban hayatla çok ilgilendiğini sürekli soru sorduklarını da aktaran Kılcan, önümüzdeki yıl içerisinde ilçe ve köylerdeki okullara da gitmeyi planladıklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!