Tahkim Kurulu'na ÅŸok tepki: Bu ceza talimatla verildi!

Güncelleme Tarihi:

Tahkim Kuruluna ÅŸok tepki: Bu ceza talimatla verildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2015 19:41

TFF Tahkim Kurulu, Gaziantepspor maçından sonra hakemlerin statta alıkonulması nedeniyle Trabzonspor Kulübü Başkanı Hacıosmanoğlu ile bordo mavili kulübün 8 yöneticisine verilen cezaları onadı. Kurul, 1 yıl 6 ay hak mahrumiyeti cezası alan TFF Başkan Vekili Usta'nın da itirazını reddetti. Usta, karar sonrası çok sert bir açıklama yaparak, "Bu ceza talimatla verildi. Kimin talimatıyla verildiğini de herkes biliyor" dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, TFF Başkan Vekili İbrahim Usta, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile bordo-mavili kulübün 8 yöneticisine Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) verdiği cezaları onadı.      

Tahkim Kuruluna ÅŸok tepki: Bu ceza talimatla verildi
Hacıosmanoğlu ve yöneticier Tahkim Kurulu'ndaki duruşmada sözlü savunma verdi.

DURUÅžMALI SAVUNMA YAPTILAR
TFF'den yapılan açıklamaya göre, başkan Hacıosmanoğlu'nun yanı sıra kulüp yöneticileri Yakup Aslan, Köksal Güney, Ömer Demir, Ali Kemal Başaran, Ali Uzunay, Onur İncehasan, Seyfettin Tayfun Kahyaoğlu ve Mehmet Terzi'nin talepleri doğrultusunda duruşma açılarak, sözlü açıklamalar dinlendi. Duruşma sonrasında yapılan müzakere neticesinde Tahkim Kurulu, Trabzonspor'a saha olayları nedeniyle verilen 2 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ile toplamda 60 bin liralık para cezasını onadı.

Haberin Devamı

Ä°BRAHÄ°M USTA'NIN Ä°TÄ°RAZI DA REDDEDÄ°LDÄ°
Kurul, TFF Başkan Vekili İbrahim Usta'nın 1 yıl 6 ay hak mahrumiyeti cezasına yaptığı itirazı reddetti.     

Tahkim Kurulu, başkan Hacıosmanoğlu'na verilen 280 gün hak mahrumiyeti ve 150 bin lira para cezası, yöneticiler Yakup Aslan'ın 410 gün ve 230 bin lira para cezasını, Köksal Güney ve Ömer Demir'in 1 yıl hak mahrumiyeti ve 200 bin lira para cezası ile Seyfettin Tayfun Kahyaoğlu, Onur İncehasan, Mehmet Terzi ve Ali Kemal Başaran'ın 1 yıl hak mahrumiyeti ve 230 bin lira para cezasını onadı.      

SADECE ALÄ° UZUNAY'IN CEZASI Ä°NDÄ°RÄ°LDÄ°
Kurul, yönetici Ali Uzunay'a toplamda verilen 410 gün hak mahrumiyeti ve 260 bin liralık cezayı 1 yıl hak mahrumiyeti ve 230 bin lira olarak düzeltti.

Tahkim Kuruluna ÅŸok tepki: Bu ceza talimatla verildi
SÃœLEYMAN HURMA Ä°TÄ°RAZDAN VAZGEÇTÄ°    Â
Açıklamada, Trabzonspor Kulübü Sportif Direktörü Süleyman Hurma'nın dün verdiği dilekçe ile 21 gün hak mahrumiyeti ile 25 bin lira para cezasına yaptığı itirazdan feragat ettiğini, bu nedenle cezanın onandığı kaydedildi.      

Haberin Devamı

Tahkim Kuruluna ÅŸok tepki: Bu ceza talimatla verildi
Ä°BRAHÄ°M USTA: NE TEKME ATTIM NE DE YUMRUK...
Tahkim Kurulu kararlarının açıklamasının ardından Radyospor'a bağlanarak Aydın Cingöz'ün sorularını yanıtlayan TFF Başkanvekili İbrahim Usta, olay yaratacak açıklamalar yaptı. Usta, şunları söyledi:

"TFF’de hakem kararları nedeniyle 3 büyüklere karşı hep diğerlerinin hakkını savundum. Beni susturmak için bu ceza verildi. Ve bu ceza talimatla verildi. Kimin talimatıyla verildiğini de herkes biliyor. Bu cezayı tanımıyorum. Yasalar gereği bana bu ceza verilemez. O gün hakem soyunma odası kapısına ne tekme ne de yumruk attım. 

"HAKEMDEN HESAP SORAMAZ MIYIM?"
Kötü yönetim sonrası yöneticisi olarak hakemden kötü yönetim için hesap soramaz mıyım? Bu bir hukuk skandalıdır. TFF kafasına göre bir hukuk oluşturmuş ona görede infaz yapmıştır. Bu olay bir ceza olayı değildir, bu bir algı operasyonudur. Üzerime oyun oynanıyor. Kesinlikle istifa etmem söz konusu değil. Bu anlamda bütün hukuki haklarımı kullanacağım. Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in bana oynanan oyunun karşısında sessiz kalmasına çok üzüldüm. Çünkü yönetim kurulu listesinde olmamı çok istedi."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!