Taha'nın kordonu kafasına dolandı beyin kemiÄŸi çöktü

Güncelleme Tarihi:

Tahanın kordonu kafasına dolandı beyin kemiği çöktü
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 31, 2016 14:50

Antalya'da yaşayan gültekin-necla gümüştekin çifti, nörolojik epilepsi hastası olarak dünyaya gelen 2 yaşındaki taha bebeğe uzanacak yardım elini bekliyor. 5 makineye bağlı şekilde 14 ilaç kullanan minik taha'nın önce epilepsi ardından beyin ameliyatı olması gerekiyor.

Haberin Devamı

Antalya'da yaşayan Gültekin-Necla Gümüştekin çifti, nörolojik epilepsi hastası olarak dünyaya gelen 2 yaşındaki Taha bebeklerine uzanacak yardım elini bekliyor. 5 makineye bağlı şekilde 14 ilaç kullanan minik Taha'nın önce epilepsi ardından beyin ameliyatı olması gerekiyor. 

Haberin Devamı

ANNE KARNINDA KORDONA DOLANDI EPÄ°LEPSÄ° HASTASI OLDU

Tahanın kordonu kafasına dolandı beyin kemiği çöktü

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaşayan 37 yaşındaki Gültekin-Necla Gümüştekin (37) çiftinin ilk bebekleri 2 yaşındaki Taha Gümüştekin, anne karnında kordona dolaşması sonucu, nörolojik epilepsi hastası olarak sezaryenle dünyaya geldi. Minik Taha'nın, anne karnında kordona dolanması ve ardından kordonun beyin üzerindeki kemiği çökertmesi nedeniyle kısa süreli oksijensiz kaldığı ve yutkunma refleksini kaybettiği belirlendi.

Haberin Devamı

SADECE PARMAKLARINI OYNATABÄ°LÄ°YOR

Hastalığı nedeniyle beynin iki bölümünde çukurluk bulunan ve sadece parmaklarını oynatabilen minik Taha, beslenmesini midesindeki hortumdan, solunumunu ise solunum makinesine bağlı Trakeostomi (cerrahi yollarla soluk borusuna giden bir delik açılması) yöntemi ile sağlıyor. 5 makineye bağlı şekilde kullandığı 14 ilaçla yaşama tutunmaya çalışan minik Taha'nın ailesi çocuklarını tedavisi için ilçeden Antalya merkezde kiralık eve taşındı.

ALYANSINI BÄ°LE SATTI

 

Anne Necla Gümüştekin, çocuğunun tedavisi için işini bırakmak zorunda kalırken, Antalya'ya gelince işsiz kalan baba Gültekin Gümüştekin, önce arabasını, ardından da evlilik yüzüğünü satmak zorunda kaldı. Aile, bir taraftan çocuklarının iyi şartlarda tedavisini sağlamaya çalışırken diğer taraftan epilepsi ameliyatı için uygun hastane araştırması yapıyor.

Haberin Devamı

14 İLAÇ KULLANIYOR

Â

Tahanın kordonu kafasına dolandı beyin kemiği çöktü

Beslenme, solunum ve kalp olmak üzere 5 adet cihaz kullanan minik Taha'nın vücudu 14 ilacın etkisi altında. Haftada iki kez Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kontrole götürülen Taha bebeğin öncelikle epilepsi ameliyatı olması gerekiyor. Bugüne kadar 2 ameliyat geçiren Taha'nın epilepsi tedavisinin ardından nörolojik bir ameliyatla sağlığına kavuşabileceği belirtildi.

Ekonomik olarak zorluk çeken aile, Taha için verilen bakıcı parası ile geçimini sağlarken, çocuklarının epilepsi ameliyatı için kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. Çocuğunun başından bir an olsun ayrılamayan anne Necla Gümüştekin, hamileliğinin 8'inci ayında sorunların başladığını ve doktorların sorunu tespit edemediğini savundu.

"DOÄžUMDA ANLADILAR"

Haberin Devamı

Kontrollerinde bebeğinin her zaman sağlıklı olduğunun kendisine bildirildiğini aktaran anne Gümüştekin, "8'inci ayın sonuna doğru ben birden rahatsızlandım, doktora gittik. İncelemelerin ardından kordonun beyne dolandığını ve çocuğu hemen almaları gerektiğini söylendi. Ben sadece orasını hatırlıyorum. Öğrendiğimiz kadarıyla 8 gün kordonu beynine dolanmış şekilde kalmış. Bunu doktorumuz doğum esnasında anladı. Doğum yaptığım zaman bebeğimi yanımda bulamadım. Ben bebeğimin bu durumda olduğunu ertesi gün öğrendim" dedi.

"5 TANE CÄ°HAZLA YAÅžIYOR"

Tahanın kordonu kafasına dolandı beyin kemiği çöktü

Gümüştekin şöyle konuştu: "Anne karnında kordonu kafasına dolandığı için beynine baskı yapmış. Kemik beyin üzerine çökmüş, bunun sonunda bebeğim anne karnında oksijensiz kalmış. Daha önceleri biraz olsun hareketleri vardı. Şimdi de oturup kalkmaya mücadele ediyor. Beyin gelişimi olmadığı için artık beyni bazı organların işlevine cevap vermiyor. 22 aydır mideden besleniyor. Akciğer yetmezliği çekiyor. Vantilatör cihazı ile nefes alıp veriyor. Şuanda 5 tane cihaza bağlı olarak hayata tutunmaya başlıyor. Ben istiyorum ki çocuğum bana anne desin. Bu çok acı bir durum. Bakımı çok zor, sabaha kadar hiç uyumuyorum. Onu hayatta tutabilmek için bütün fedakarlıklarımı yaptım" ifadelerini kaydetti.

Haberin Devamı

BÃœTÃœN VÃœCUDUNU ETKÄ°LÄ°YOR

Bebeğinin tedavisi için varını yoğunu ortaya koyan baba Gültekin Gümüştekin, "Bizim çocuğumuzun şuan en büyük sorunu nörolojik. Bu da bütün vücudunu etkilemiş durumda. Diğer taraftan epilepsi hastası ve 14 tane ilaç kullanıyor. Bunların 5 tanesi ağır ilaçlar. Bunun yanında cihazlara bağlı olarak hayata tutunuyor. 2 yaşında olmasına rağmen 2 ayrı ameliyat geçirdi" dedi.

TEDAVİ İÇİN KREDİ ÇEKTİ

Antalya'ya taşındıktan sonra işsiz kaldığını ifade eden baba Gümüştekin, "Çocuğum hayatta kalması için bankadan kredi çektim. Her ay bankaya bin 600 TL para ödüyorum. Parmağımdaki yüzüğümü sattım, arabam vardı onu sattım. Taha'nın sürekli başında bekliyoruz, eşim de ben de onu hayatta tutabilmek için bütün her şeyimizden vazgeçtik. Taha'nın hayatta kalması için günlük sadece ilaçlara harcadığımız ücret 70 TL. Taha'nın ameliyat ile yaşama şansı olduğunu doktorlar bize söyledi. Taha'mızın öncelikle epilepsiden kurtulmasını istiyoruz. Taha'nın yürümesini ve bana baba demesini istiyorum. Böyle bir duygu daha yaşamadım. İnşallah Sağlık Bakanlığı bize yardım eder" diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!