Taha Özhan Müjdelerle İlgili Konuştu

Güncelleme Tarihi:

Taha Özhan Müjdelerle İlgili Konuştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 18:25

AK PARTİ MALATYA MİLLETVEKİLİ TAHA ÖZHAN DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

AK Parti Malatya Milletvekili Taha Özhan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Malatya mitinginde müjdelediği 10 maddelik Malatya Sözleşmesi ile ilgili bu gün parti binasında değerlendirmelerde bulundu.
Milletvekili Özhan Başbakan Davutoğlu’nun açıkladığı müjde paketinin toplumun her kesime hitap ettiğini ifade etti. Özhan “Devlet, cumhuriyet tarihinde ilk kez şefkat elini ve vicdanını halka uzattı. Bütçe disiplini ve mali disiplini gözeterek devlet imkanlarını ve ülkenin zenginliğini milletine eşit bir şekilde paylaştıran bir yönetime kavuştuk, bundan dolayı biz Rabbimize şükrediyoruz” diye konuştu. Milletvekili Taha Özhan ile birlikte açıklamalarda bulunan AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ise Malatya’da düzenlenen AK Parti mitinginin çoşkulu ve kalabalık olduğunu belirterek katılımcılara teşekkür etti. Kahtalı’nın ardından söz alan Malatya Milletvekili Taha Özhan Malatya’nın AK Parti açısından mitingleriyle ünlü bir şehir olduğunu vurgulayarak, dünkü mitingin de önemli mitingler arasındaki yerini aldığını belirtti. Başbakan Davutoğlu’nun ’Malatya Sözleşmesi’ diye nitelendirdiği 10 maddelik paketle alakalı değerlendirmelerde bulunan Özhan “Pakette gençlerimize doğrudan katkı sağlayacak projelerimize bir yenisi eklenmiş oldu. Gençlerimize ücretsiz internet getiriyoruz, bu dünyada bir ilk ve biz bunu inşallah hayata geçireceğiz. Aynı şekilde gençlerimizin, bir meslek edinme programına gitmek kaydıyla ilk kez girdiği bir işte bir yıllık maaşlarını ve SSK primlerini biz ödeyeceğiz, bu da gençlerimize çok ciddi bir katkı sağlayacak. Eğer gençlerimiz işi kurmak isterlerse 50 bin TL hibe veriyoruz ama eğer bu da yetmezse 100 bin TL’de kefalet ve teminatının yüzde 85’ini devlet karşılamak kaydıyla faizsiz kredi veriyoruz. Ayrıca burs ücretlerine de ciddi bir zam getireceğiz. 330 TL olan burs ücretlerini 400 TL’ye çıkaracağız dolayısıyla bu yüksek lisans ve doktoraya da yansıyacak. Bu maddelerde de görüldüğü gibi gençlerimize ciddi anlamda yatırım yapacağız” dedi.
Pakette güvenlik güçlerine yönelik de ciddi manada iyileştirmelerin söz konusu olduğunu ifade eden Özhan “Terörün arttığı bir dönemde asker ve polislerimiz ciddi bir mücadele veriyorlar bu mücadeleyi veren kardeşlerimizin hizmet tazminatını yüzde 25 oranında arttırarak bu oranın 240 lira ile 580 lira arasında artı olarak yansımasını sağlayacağız. Polis kardeşlerimizin bu paketten dolayı maaşlarında ciddi bir gelir artışı söz konusu olacak. Mehmetçiklerimizin de harçlıklarını 100 TL’ye çıkaracağız. Askeri öğrencilerimiz de buna benzer bir harçlık alıyorlardı onların harçlıklarını da 2 katına çıkaracağız. Astsubayların 2003 yılı öncesi ve sonrasında mezuniyetlerinden dolayı farklı emeklilik göstergeleri ortaya çıkıyordu bu intibaklar yapıldıktan sonra hepsi eşit bir şekilde ve üst düzeyden emekli olacaklar. Uzman erbaşlarımızın 2200 olan ek göstergeleri de 300 TL’ye çıkarılacak bu da ciddi bir katkı anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.
Türkiye’de vatandaşların ilk defa AK Parti döneminde genel sağlık sigortasına alındığını dile getiren Özhan “Ama CHP bunu 8 sene sonra fark edebildi ve bir aile sigortası yapacağız dediler. Biz de ‘Bu zaten yapıldı, bunun adına başka bir şey deyince farklı bir şey ortaya çıkmıyor’ dedik. İşte bu Genel Sağlık Sigortasında belli prim borçları ortaya çıkıyordu bizde bu borçların tamamını sileceğiz. 65 yaşını doldurmuş ve maaş almaya hak kazanan bütün yaşlılarımızın da hiçbir şarta bakmadan maaşlarını almalarını sağlayacağız ve kesintileri ortadan kaldıracağız” şeklinde konuştu.
Özhan konuşmasında “Biz iktidara gelmeden önce muhtarlarımıza yakışmayan bir maaş ödeniyordu, biz AK Parti olarak muhtarlarımızın maaşlarında bazı iyileştirmeler yaptık ama bundan sonra muhtarlarımızın maaşlarını daha da arttıracağız ve inşallah 1300 TL’ye çıkaracağız. Pakette öğretmenlerimize yönelik de müjdeler vardı. Biz AK Parti olarak 2002’den beri yüz binlerce öğretmeni istihdam ettik, 10 binlerce derslik açtık eğitim sistemimizin fiziki imkanları baştan aşağı yenilendi artık çok daha az öğrencinin çok daha fazla sınıflarda ve çok daha fazla eğitmenle eğitim gördüğü bir döneme geldik. İnşallah bu çizgimiz devam edecek ve Şubat ayında 30 bin yeni öğretmen ataması yapacağız” ifadelerine yer verdi.
Pakette açıklanan maddelerin her kesime hitap ettiğini söyleyen Özhan “Bu paket AK Parti seçim beyannamesinin bir uzantısı, AK Parti seçim beyannamesinde doğumdan ölüme kadar bir insanın her evresinde ona dokunan, katkı sağlayan maddeler var. Annelerimize çocuk yetiştirirken işinden gücünden olmasın diye çok ciddi izin imkanları verildi, yarı zamanlı çalışıp tam zamanlı maaş alma imkanı getirdik. Gençlerimize de çok ciddi imkanlar sağladık. Bu pakette de aynı şekilde onlara katkı sağlayacak, iş kurmalarını kolaylaştıracak maddeler var. Devlet, cumhuriyet tarihinde ilk kez şefkat elini ve vicdanını halka uzattı. Bütçe disiplini ve mali disiplini gözeterek devlet imkanlarını ve ülkenin zenginliğini milletine eşit bir şekilde paylaştıran bir yönetime kavuştuk, bundan dolayı biz Rabbimize şükrediyoruz” diye konuştu.
Konuşmasının sonunda 1 Kasım seçimlerine de değinen Özhan “Bütün bu zorlukları başaran ve 13 yıldır iktidarda olan AK Partinin 1 Kasım seçimlerinden sonra milletin teveccühü ile yeniden tek başına iktidara geleceğini ve istikrarı sağlayacak parti olacağını ümit ediyoruz. Buna yönelik güçlü emare ve işaretleri milletimizden gelen teveccühte görüyoruz. Dün biz Malatya’da bunu çok açık bir şekilde gördük, Malatya inşallah 1 Kasım’da en büyük desteği tekrar AK Partiye verecek ve AK Partiyi tek başına iktidara getirecektir” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!