Tacize uğradığı iddia edilen Suriyeli çocuğa barodan destek

Güncelleme Tarihi:

Tacize uğradığı iddia edilen Suriyeli çocuğa barodan destek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2016 14:38

Tacize uğradığı iddia edilen Suriyeli çocuğa barodan destek

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Baro Başkanı Alpay Antmen, Erdemli İlçesi'nde Suriyeli 10 yaşındaki kıza cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen kafe işletmecisinin en ağır cezayı alması için mücadele edeceklerini söyledi.
İlçeye bağlı turistik Kızkalesi Mahallesi'nde 19 Ağustos'ta meydana gelen olayda, kafe işletmecisi 55 yaşındaki A.K., iddiaya göre yanında çalışan Suriyeli Ö.H. ve C.H.'nin kızı L.H.'ye dondurma alarak götürdüğü evinde cinse tacizde bulundu. Küçük kızın yaşadıklarını anlattığı ailesinin şikayeti üzerine gözaltına alınan A.K., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Tepkiye neden olayın ardından Mersin Barosu da harekete geçti. Yazılı bir açıklama yapan Baro Başkanı Alpay Antmen, A.K.'ye üst sınırdan ceza verilmesi için mücadele edeceklerini belirterek şunları kaydetti:
"Bu rezillikte sorumluluğu bulunanların hak ettikleri cezayı alacağı güne dek mücadelemizi aynı kararlılıkla sürdüreceğiz. Geleceğimiz olan çocuklara daha güzel bir dünya miras bırakmak adına önümüze çıkan her engeli hukuk ile aşma gayreti ile mücadele edeceğiz. Çocuklarımızı, geleceğimizi asla gerici, yobaz, sapık düşüncelere teslim etmeyeceğiz. Bu davanın ve ihmali olanların sonuna kadar takipçisiyiz. Vatanlarından, yurtlarından, evlerinden, geleceklerinden olan bu insanlara yardım eli uzatmak, sorunlarının çözümünü sağlamak hepimizin insanlığa borcudur."
Sorunların çözümünde sorumluluk üstlenilmesi gerektiğine dikkat çeken Antmen, şöyle devam etti:
"Görüleceği üzere durum çok fecidir. Her türlü istismara açık olan bu insanların, sadece sınırlar açılarak ülkeye alınmasının çözüm olmadığını ilk gün de söyledik, bugün de söylüyoruz. Sayıları bilinmeyen, ciddi tehlikeler ile karşı karşıya olan bu insanların öncelikle barınma ve sağlık sorunlarına tek elden, koordineli bir şekilde çözüm üretilmelidir. Ancak en nihai çözüm, barışın sağlanması ve Suriyelliler'in kendi vatanlarında özgürce yaşamaları olmalıdır."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!