Tabutla getirildi minibüste bebeğini kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Tabutla getirildi minibüste bebeğini kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2012 00:28

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yolu ulaşıma kapalı olan köyde doğum sancıları başlaması üzerine tabuta konularak 3 kilometre omuzda taşınan kadının bindirildiği minibüste dünyaya getirdiği bebeği hayatını kaybetti.

İlçeye 14 kilometre uzakta bulunan ve kar nedeniyle yolu ulaşıma kapalı olan Yukarıtavla köyündeki yedi aylık hamile olduğu öğrenilen Mercan Aslan'ın (20) sancıları başladı.

Durumun yetkililere bildirilmesi üzerine İlçe Kaymakamı Hüseyin Yılmaz'ın talimatı doğrultusunda, bölgeye sevk edilen karla mücadele ekipleri, köy yolunun açılması için çalışma yaptı. Hasta yakınları hamile kadını, sedye yerine kullandıkları tabutun içine koyarak, yaya olarak yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki Köylere Hizmet Götürme Birliği ekiplerinin bulunduğu yere ulaştırdı.

Burada çalışma yapan ekiplerin de yardımıyla başka bir köyün minibüsüyle hastaneye sevk edilen Mercan Aslan, ilçe girişinde minibüste doğum yaptı.

Erkek bebek dünya getiren kadın ve bebeği, olay yerine gelen ambulansla Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak erken doğumla dünyaya gelen bebeğin hayatını kaybettiği, annenin tedavi altına alındığı öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!