Tablet ve tablolara tarihi operasyon

Güncelleme Tarihi:

Tablet ve tablolara tarihi operasyon
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2017 16:01

Ankara Polisi, Hüseyingazi’de bir eve düzenlediği operasyonda tarihi eser olduğu değerlendirilen 18 adet tablet ele geçirdi. Öte yandan Resim Heykel Müzesi’nden çalınan 3 tablo, eserleri elinde bulunduran kişinin rızasıyla müzeye iade edildi.

Haberin Devamı

Altındağ Hüseyin Gazi Mahallesi Çamlık Parkı civarında 250 bin dolar karşılığında bir tarihi eserin satılacağı bilgisini alan Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Suriye uyruklu bir kişiyi yakın takibe aldı. Şüphelinin ikamet ettiği eve düzenlenen operasyonda yasa dışı yollardan Türkiye'ye getirildiği tahmin edilen ve tarihi eser olduğu değerlendirilen, üzerinde Bizans dönemine ait Meryem ile Çocuk İsa'nın kutsal halelerle betimlendiği ve Hazreti İsa ve havarilerinin tasviri bulunan antik dillerde yazılmış 18 tablet ele geçirildi. Tabletlerle birlikte yakalanan Suriye uyruklu 2 şüphelinin ifadelerinde, eserlerin piyasa değerinin 500 bin dolar olduğunu söylediği öğrenildi. Savcılık talimatı ile şüpheliler hakkında işlem yapılırken, eserler Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ne teslim edildi.

Haberin Devamı

RIZASIYLA GERİ GETİRDİ

Öte yandan C.B.’nin elinde Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nden çalındığı değerlendirilen 3 adet tablo bulunduğunu belirleyen polis, şüpheli ile irtibata geçerek, çalıntı tabloları kendi rızası ile teslim etmesini sağladı. Polis tarafından bilgisine başvurulan C.B. serbest bırakıldı. Ankara polisi aynı soruşturma kapsamında aralık 2013’te Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nden çalınan 43 adet tabloyu operasyonla ele geçirmişti. Kasım 2014’te ise aynı müzeden hırsızlık yoluyla alındığı belirlenen 17 adet tabloya el konulmuştu. Sanat eseri hırsızlığına karıştıkları belirlenen 18 şüpheliden 3’ü tutuklanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!