Tabanlıoğlu Mimarlık'ın iki projesine üç ödül

Güncelleme Tarihi:

Tabanlıoğlu Mimarlıkın iki projesine üç ödül
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2017 20:13

Tabanlıoğlu Mimarlık'ın iki projesine üç ödül

Haberin Devamı

İSTANBUL,(DHA)-TABANLIOĞLU Mimarlık, New York'ta gerçekleştirilecek olan "118E59th Street Residences" projesiyle 'Konut' kategorisinde, "Baksı, Hüsame Köklü Kadın İstihdam Merkezi" projesiyle de 'Sivil ve Kamu Binası' kategorisinde, ödüllerin sahibi oldu. New York projesi "118E59th Street Residences" ayrıca, tüm kategorilerde kazanan projeler arasında 'Overall Winner' seçilerek, “En İyilerin En İyisi" ilan edildi.

MIPIM bünyesinde Architectural Review Dergisi ile ortaklaşa düzenlenen mimari ödül programı "MIPIM AR Future Awards 2017" ödülleri, dün akşam JW Marriot Otel'de düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Tabanlıoğlu Mimarlık, New York'da gerçekleştirilecek "118E59th Street Residences" projesi ile 'Konut' kategorisinde büyük ödüle layık görüldü. Bir diğer projesi olan Bayburt'taki "Baksı Hüsame Köklü Kadın İstihdam Merkezi" projesi ile de 'Sivil ve Kamu Binası' kategorisinde ödül alan Tabanlıoğlu Mimarlık'ın "118E59th Street Residences" projesi ayıca 'Overall Winner' ödülünü de alarak, "MIPIM AR Future Awards"da 'En İyilerin En İyisi' seçildi. Murat Tabanlıoğlu ve Melkan Gürsel ödüllerini Paul Finch'in elinden alırken, projenin yatırımcısı Robert Gladstone da onlara eşlik etti.

Melkan Gürsel, aldıkları her ödülün kendilerine daha iyi ve daha güçlü projeleri hayata geçirmek için güç veren birer motivasyon kaynağı olduğunu belirtti. Murat Tabanlıoğlu ise, projeleri salt mimari kaygılar ya da işverenin talepleri ile değil, sosyal, kentsel, tarihi ve doğal doku gibi birçok unsurun fermantasyonu ile çözümlediklerini belirterek, “Aldığımız bu ödüller bu yaklaşımımızın takip edildiğini, takdir edildiğini, doğru rotada olduğumuzu gösteren somut geri dönüşlerdir" ifadelerini kullandı.

Tabanlıoğlu Mimarlık'ın, geçtiğimiz yıl birçok uluslararası ödüle layık görülen Beyazıt Devlet Kütüphanesi Renovasyon Projesi, Bu akşam Grand Auditorium, Palais des Festivals'de gerçekleşecek törenle sahiplerini bulacak "MIPIM Awards 2017"de “En İyi Yenileme Projesi" kategorisinde finalistler arasında yer alıyor.

Avrupa Komisyonu ve Mies van der Rohe Vakfı'nın ilan ettiği "Mies van der Rohe Ödülü" 2017'de finalist olan Beyazıt Devlet Kütüphanesi Renovasyon Projesi'nin aldığı ödüller arasında. Ayrıca, American Architecture Prize, WIN - World Interior News Awards ve WAF - World Arcitecture Festival gibi dünya çapında aldığı önemli ödüller bulunuyor.

Building Design'ın Dünya Mimarlığı ilk 100 listesinde 2014 yılında 66'ncı sırada yer alan Tabanlıoğlu Mimarlık, projeleri ile de birçok ulusal ve uluslararası ödüle layık bulundu.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!