'Tabandan gelen biri aday olsun'

Güncelleme Tarihi:

Tabandan gelen biri aday olsun
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2017 23:35

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, dün partisinin Kırşehir İl Merkezi’ni ziyaret etti. Partililerle buluşan Baykal gazetecilerin sorularını da yanıtladı. 

Haberin Devamı

Baykal, "2019'da başkanlığa aday olacak mısınız" sorusuna, "Bu 'Ben cumhurbaşkanı olacağım, falan olsun, sen olma' diye birilerinin kararıyla olacak iş değil. Bu kararı alması gereken milletin kendisi. Kimin etrafında birlik olunacağını millet kararlaştıracak. Talimatla birlik olunmaz. Siyaset tabur değil, emir- kumanda zinciriyle aday çıkarmak olmaz, taban çıkaracak. Tabandan gelen bir aday olsun" yanıtı verdi.

‘GARİP BİR ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ’
“Söz konusu olan bir anayasa değişikliği sürecidir” diyen Baykal şöyle devam etti: “Bu anayasa bugüne kadar Türkiye’de denenmiş, yapılmış anayasa değişikliklerine benzeyen bir değişiklik değil. Alışmadığımız, geleneğimizde olmayan, diğer ülkelerde başarıyla uygulandığına dair hiçbir örnek olmayan, anayasa hukukunda yeri olmayan ve başkanlık rejimine benzeyen garip bir anayasa değişikliği projesi. Bu bambaşka bir şey Meclis düzeni de değil, parlamenter düzen de değil. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir´ ibaresinin tam tersini, tek adam egemenliğini öngören bir anayasa."

Hayır sürecinin bitmediğini savunan Deniz Baykal, "Bu bitmemiş işi ülkeye zarar vermeyecek bir noktaya taşımak mümkündür" ifadesini kullandı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!