Tabanca 1 hafta önce verilmiş

Güncelleme Tarihi:

Tabanca 1 hafta önce verilmiş
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2016 22:51

CUMHURİYET Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a yönelik silahlı saldırıda saldırgan Murat Şahin’e tabancayı verdiği öne sürülen Sabri B., ağabeyi Sedat B. ve Ergun C.’nin olaydan 1.5 saat sonra Fatih’te buluştukları ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nin yaptığı soruşturmada elde edilen bilgilere göre saldırgan Murat Şahin, saldırıda kullandığı Baretta tabancayı bir hafta önce Ergun C.’nin oto galerisinde çalışan Sabri B.’den aldı. Şahin, Emniyet’teki ifadesinde “Tabancayı bedelsiz olarak Sabri B. verdi” dedi.

POLİSTEN SICAK TAKİP

Şahin, olay günü sabah saat 08.00 sıralarında MİT TIR’ları davasının görüldüğü Çağlayan Adliyesi’ne giderek keşif yaptı. Öğle saatlerinde yaşadığı Gaziosmanpaşa’ya geri döndü. Burada Sabri B. ile bir ganyan bayiinde görüştü. Sonra eve gitti ve tabancayı aldı. Şahin’in eşi ifadesinde “Dolaptan bir şey aldı, beline koydu” dedi. Şahin, 14.30 sıralarında adliyeye tekrar geldi.

Saldırıdan 1.5 saat sonra Ergun C., Sabri B. ve ağabeyi Sedat B. Fatih’te bir araya geldi. Bu görüşme, telefon takibi ve kamera görüntülerinden yola çıkılarak tespit edildi. Polis, takibi sürdürdü. Aynı kişiler pazartesi gecesi Florya’daki Ergun C.’nin oto galerisinde buluştu. Buluşma sırasında polis takipteydi. Görüşme sonunda Ergun C. ve yanındakiler otomobile binerek galeriden ayrıldı. Polis sıcak takibe başlayınca şüpheliler kaçmaya başladı. Takip sırasında Sabri B. araçtan atladı ve kaçtı. Polis, otomobilde bulunan Ergun C., Sabri B.’nin ağabeyi Sedat B. ve Ergun C.’nin şoförü Selçuk M.’yi gözaltına aldı. Sabri B. ise daha sonra Mecidiyeköy’de gözaltına alındı. Sabri B. ifadesinde Gaziosmanpaşa’daki buluşma için “Tesadüf”, kovalamaca sırasında araçtan atlayarak kaçması ile ilgili de, “Üzerime bir şey yüklenir diye korktum” dedi. Değişik suçlardan emniyette kayıtları bulunan 4 kişi, saldırıyla ilgilerinin olmadığını öne sürdü.

ADLİYEDELER

Haberin Devamı

Adliyeye sevk edilen 4 şüphelinin ifadesini alan İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Abdullah Yurtsever, Sabri B.’yi, ‘silahlı tehdide azmettirme ve 6136 ateşli silahlar kanuna muhalefet’ Ergun C.’yi de ‘silahlı tehdide azmettirmek’ten tutuklama istemiyle mahkemeye sevk etti. Diğer 2 şüpheli serbest bırakıldı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!