Swisscom Challenge'da erken final

Güncelleme Tarihi:

Swisscom Challengeda erken final
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2001 15:22

ABD'li Lindsay Davenport, Swisscom Challenge Tenis Turnuvası çeyrek finalinde karşılaştığı Slovenyalı raket Daniela Hantuchova'yı 3-6, 6-1 ve 6-1'lik setlerle 2-1 yenerek yarı finale yükseldi. Bir diğer ABB'li raket Jennifer Capriati de İsviçreli rakibini kolay bir oyun sonrasında geçerek yarı finalde vatandaşı Davenport'un rakibi oldu.

Haberin Devamı

Dünya sıralamasında 4496 puanla 3. sırada bulunan Lindsay Davenport, turnuvanın yarı finalinde, geçtiğimiz günlerde zirveye yerleşen vatandaşı Jennifer Capriati ile karşılacak.

Davenport, Swisscom Tenis Turnavası'nın son dört yılında 2 kez şampiyonluğa ulaştı. 1997 ve 1998 yıllarında oynadığı final karşılaşmalarından zaferle ayrılan Amerikalı raket, mutlu sona ulaşmıştı.

Dünkü karşılaşmanın 4. oyununda Davenport'un servisini kıran Hantuchova, ilk seti 6-3 kazandı. Daha sonraki setlerde klasını ortaya koyan Davenport, 14 oyunun 12'sini alarak karşılaşmayı kazanmasını bildi.

davenport maçla ilgili olarak yaptığı açıklamad, "Çok hızlı bir maç oldu; kendimi biraz ağır ve yorgun hissettim. En iyi oyunumu oynayamadım ama son iki setteki performansımla karşılaşmayı kazandım. Yarınki maçta daha iyi olacağımı biliyorum. Capriati ile çok zor ve çetin bir maç olacak." dedi.

Haberin Devamı

Dört numaralı seri başı raket Jelena  Dokic de İtalyan Silvia Farina Elia karşısında ikinci seti tie-breake giden maçı, 6-4 ve 7-6'lık setlerle 2-0 kazanarak yarı finale yükselen bir diğer raket oldu.

Turnuva'nın bir diğer çeyrek final maçında ise, iki Fransız raket karşı karşıya geldi. 5 numaralı seri başı raket  Nathalie Tauziat ile Sandrine Testud yarı final mücelesi verdi. Oldukça çekişmeli geçen maçtan Tauziat, 7-6 ve 7-6'lık setlerle  2-0 galip ayrılarak Jelena Dokic'in rakibi oldu.

Swisscom Challenge'da sonuçlar:

Lindsay Davenport [3] (ABD) bt Daniela Hantuchova (Slovenya) 3-6 6-1 6-1
Nathalie Tauziat [5] (Fransa) bt Sandrine Testud [9] (Fransa) 7-6 7-6
Jennifer Capriati (ABD) bt Marie-Gaiane Mikaelian (İsviçre) 6-4 6-2
Jelena Dokic (Yugoslavya) bt Silvia Farina Elia (Italya) 6-4, 7-6

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!