Sveta'dan umut ışığı

Güncelleme Tarihi:

Svetadan umut ışığı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2012 10:59

Fed Cup Dünya Grubu yarı finalinde Çek Cumhuriyeti, İtalya önünde 2-0'a ulaşırken, Moskova'da ilk maçı kaybeden Rusya'ya Svetlana Kuznetsova'nın galibiyeti umut aşıladı.

Haberin Devamı

Play-off'ta ise ABD, Japonya ve Avustralya ilk günde 2-0'a ulaşan ekipler oldu.

Dünya Grubu yarı finallerinde Çek Cumhuriyeti, İtalya'ya karşı ilk iki maçı kazanırken, Rusya-Sırbistan serisinde ilk gün 1-1 geçildi.

Megasport Spor Sarayı'nda yapılan Rusya-Sırbistan serisinde ilk gün galibiyetler paylaşıldı. İlk maçta Jelena Jankovic, 11'i çift hata olmak üzere toplam 45 basit hata üreten Anastasia Pavlyuçenkova'yı 6-4, 6-3 yendi. İkinci maçta Rusya adına sahne alan Svetlana Kuznetsova, Ana Ivanovic'i 6-2, 2-6, 6-4'lük skorla geçti ve durumu eşitledi. Serinin üçüncü maçında Kuznetsova ile Ivanovic karşılaşacak.

Ostrava'daki CEZ Arena'da yapılan Çek Cumhuriyeti-İtalya eşleşmesinde ise ev sahibi takım yolu yarıladı. Lucie Safarova, Francesca Schiavone'ye karşı 7-6, 6-1 ile galip gelirken, Petra Kvitova da Sara Errani'yi 6-4, 6-3'lük skorla yendi. Kvitova'nın maçtaki 63 puanının 39'u direkt puan vuruşlarından geldi.

Haberin Devamı

Dünya Grubu'nda elit sekizli arasında yer almak için oynanan play-off'ta ise ABD, Japonya ve Avustralya ilk gün önemli avantaj yakalayan ekiplerdi. ABD, Harkiv'de karşılaştığı Ukrayna önünde 2-0'a ulaşırken, Serena Williams, 17 yaşındaki Elina Svitolina'yı 60 dakikada 6-2, 6-1'lik skorla yendi. Almanya-Avustralya serisinde ise misafir ekip Sam Stosur ve Jarka Gajdosova ile güldü. Stosur, formda Angelique Kerber'i 7-6, 6-4'lük skorla geçerken, Gajdosova da Görges önünde 6-4'lük iki setle kazandı. Ariake Coliseum'da Belçika'yı konuk eden Japonya, Ayumi Morita ve Kimiko Date-Krumm'un galibiyetleriyle 2-0'a ulaşırken, İspanya-Slovakya mücadelesinde Cibulkova ve Soler-Espinosa'nın karşılıklı galibiyetleri vardı.

2. Dünya Grubu'na kalma play-off'unda ise Fransa, Slovenya'ya, İsveç de Britanya'ya karşı 2-0'a ulaştı. İsviçre ve Azarenka'nın yer almadığı Belarus ise 1-1'lik eşitliğe sahip.(tenisdunyasi.net)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!