Suyun önemini anlattı, birinci oldu

Güncelleme Tarihi:

Suyun önemini anlattı, birinci oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2017 10:05

Suyun önemini anlattı, birinci oldu

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (GASKİ) kent genelinde düzenlediği 'Su ve Atık Su' konulu şiir yarışmasında, suyun dünya için önemini anlattığı 'Su Hayattır' isimli şiiri ile 25 Aralık Ortaokulu 7'nci sınıf öğrencisi Aybüke Kummuz birincilik ödülü aldı. Kummuz, birincilik ödülü olan cep telefonununu GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler'in elinden aldı.

Üç çocuklu bir ailenin ortanca çocuğu olan Aybüke Kummuz, her gün televizyonlarda, gazetelerde su kaynaklarının nasıl yok edildiğini gördüğünü, izledikleri ve okuduklarından ilham alarak şiirini kaleme aldığını belirterek, "Su dünya için, yaşam için hayattır. Ancak, suyun ve su kaynaklarının nasıl yok edildiğini hem yaşadığımız çevremizde ve hem de televizyon ile gazetelerde görüyorum. Herkesten tek isteğim, suyu dikkatli kullanmaları, su kaynaklarını kirletmemeleri. Çünkü su insanlığın, doğanın, hayvanların yani dünyanın en temel ihtiyaçlarından birisidir. Şiirimde susuz hayatın nasıl olacağını hayal ettim ve su olmayınca yaşayamacağımızı düşünerek yazdım" dedi.

25 Aralık Ortaokulu Müdürü Servet Yıldırım ise, su ve su kaynaklarını tehdit eden durumlara dikkat çekerek, bir damla suyun önemini anlatmak amacıyla okullarının bir farkındalık oluşturduğunu, öğrencilerinin de böylesine önemli bir konuda yazdığı şiirle birincilik ödülüne layık görülmesinin gurur verici olduğunu söyledi. Yıldırım, öğrencisi Aybüke Kummuz ve Danışman öğretmen Halil İbrahim Yılmaz'ı da tebrik etti.

Bu arada, öğrencilerinin aldığı birincilik ödülünün okullarında eğitimlerini sürdüren diğer öğrencileri de teşvik edeceğini belirten Müdür yardımcısı Musret Bozkurt da, danışman öğretmen Halil İbrahim Yılmaz ile öğretmenler İbrahim Dicle ve Ahmet Yılmaz Kutlu, "Böyle önemli bir konuda okulumuzda bizim eğitim verdiğimiz bir öğrencinin duyarlılığını ortaya koyarak birinci olması hepimize gurur verdi. Bu ödül diğer öğrencilerimizi de teşvik edecektir" dediler.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!