Suudilerden Esad’lı geçişe şartlı destek

Güncelleme Tarihi:

Suudilerden Esad’lı geçişe şartlı destek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2015 23:23

Suudi Arabistanlı üst düzey yetkililerin hafta sonu Rusya’ya yaptıkları ziyaret Riyad’ın Suriye’de Devlet Başkanı Beşar Esad’lı geçiş görüşüne yaklaştığı şeklinde yorumlandı.

Haberin Devamı

Suudi Savunma Bakanı Muhammed bin Selman ile Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmelerini değerlendiren Rus diplomasi çevrelerine göre Riyad, Suriye’deki durum konusunda Moskova ile işbirliğine hazır olduğu mesajını verdi.

Buna göre Suudi Arabistan ve Körfez devletleri, Suriye’de Esad’lı geçişe yakın ancak Beşar Esad’ın uzlaşı hükümeti kurulması ve yeni anayasanın kabulünden sonra görevi bırakması gerektiğini Moskova’ya aktardı. 

‘ESAD AYRILMALI’ VURGUSU

Görüşmeleri Soçi’den dönüşte Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da değerlendiren Suudi Dışişleri Bakanı Adil el Cübeyir, “Suriye’de geçiş sürecinde mevcut iktidar ile muhalefetin geçici hükümet oluşturması ve reformlar için gerekli olan yeni anayasayı hazırlamaları için destek vermeye hazırız. Ancak yeni anayasa kabul edildikten sonra Esad görevinden ayrıldığını ilan etmeli” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Rusya lideri Vladimir Putin’e İran ile askeri ittifak kurup kurmadıklarını da sorduklarını ifade eden Cübeyir, “Putin bize Rusya’nın İran ile herhangi bir ittifak kurmadığını söyledi. Sadece Suriye’de terörle mücadele için birlikte çalıştıklarını ifade etti” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!