Suudi savaş uçaklarında dikkat çeken detay

Güncelleme Tarihi:

Suudi savaş uçaklarında dikkat çeken detay
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2016 12:44

Konya'da düzenlenen Anadolu Kartalı Eğitim Tatbikatına katılan Suudi Arabistan Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait savaş uçaklarında yer alan detay dikkatlerden kaçmadı.

Haberin Devamı

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından düzenlenen Anadolu Kartalı 2016/1 Eğitim Tatbikatı yerli ve yabancı unsurların katılımıyla Konya'da bulunan 3. Ana Jet Üs Komutanlığında yapıldı.

Hollanda, İtalya, Pakistan'ın yanı sıra Suudi Arabistan Hava Kuvvetleri, 8 adet tornado muharip jet uçağı ile tatbikata katıldı. Yaklaşık 400 kilometre derinlik ve 300 kilometre genişlikteki büyük hava sahası olan Anadolu Kartalı hava sahasında katılımcılar, gündüz yapılan uçuşlarda elektronik ortamda gerçek mühimmat kullanmadan eğitim seviyelerini yükseltiyor.

Basın ve seçkin gözlemci günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte pist başında uçakların kalkışı sırasında Suudi savaş jetlerindeki yazı dikkat çekti. 'Allah korusun' yazısı Tornado muharip jet uçaklarının burun kısmında yer aldı. Arapça ve İngilizce 'Allah Korusun Seni' yazılı uçakları ile basın mensuplarına el sallayarak poz veren pilotlar tatbikat için havalandı.

Nisan ayında Türkiye'ye gelen Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz'in kullandığı kraliyet uçağında da aynı yazının yer aldığı görülmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!