Suudi prenslere Amerikan işkencesi

Güncelleme Tarihi:

Suudi prenslere Amerikan işkencesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2017 01:05

Suudi Veliaht Prensi Muhammed’in operasyonuyla gözaltına alınan Suudi prens ve zenginlerin sorgularının bir Amerikan özel güvenlik şirketi tarafından yapıldığı öne sürüldü. İddiaya göre Prens Muhammed, Suudi polislerin gözaltındaki önemli isimlerden çekineceğini düşünerek işkence yapmaları için Amerikalı paralı askerleri görevlendirdi.

Haberin Devamı

SUUDİ Arabistan’da 3 hafta önce yolsuzluk operasyonuyla gözaltına alınan Suudi prens ve işadamlarına bir Amerikan özel güvenlik şirketine bağlı muhafızlar tarafından işkence yapıldığı iddia edildi. İngiliz gazetesi Daily Mail’e konuşan bir kaynak, “Sorgudaki tüm güvenlik görevlileri özel şirketin elemanı. Veliaht Prens Muhammed bin Selman, gözaltında olan kişilere yıllarca selam duran Suudi görevlilerin orada olmasını istemiyor. Gözaltındakilerin tutulduğu otelin dışında Suudi özel güçlerin zırhlı araçlarını görüyorsunuz ama içeride özel güvenlik şirketi var” dedi. Adı açıklanmayan kaynak, Amerikalı güvenlikçilerin Abu Dhabi’den getirildiğini de kaydetti. 11 prens, yüzlerce işadamı ve hükümet görevlisinin aralarında olduğu tutuklular, Suudi başkenti Riyad’daki Ritz Carlton Oteli’nde tutuluyor.

Haberin Devamı

SORGUYA VELİAHT PRENS DE KATILIYOR

Gözaltındaki kişilerin sorgularına zaman zaman bizzat Veliaht Prens Muhammed’in de katıldığını söyleyen kaynak, “Büyük bir şey söz konusuysa sorular soruyor. Sorguda çok kibar konuşuyor. Odadan çıkınca ise paralı askerler içeri giriyor. Gözaltındakiler tokatlanıyor, hakarete uğruyor, ayaklarından asılıyor, işkence görüyor” diye konuştu. Daily Mail’in haberinde söz konusu şirketin, daha önce Irak’ta yaptığı katliamlarla adı duyulan Blackwater olduğu iddiası da yer aldı. Irak’taki skandalın ardından adını birkaç kez değiştiren şirket bugün Academi ismiyle faaliyet gösteriyor. Academi şirketinden bir sözcü, bu iddiaları yalanladı. Daily Mail’e konuşan sözcü, “Suudi Arabistan’da güvenlik hizmeti vermiyoruz” dedi.

LÜBNAN CUMHURBAŞKANI BLACKWATER DEMİŞTİ

Geçen hafta Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, istifa kararını erteleyen Lübnan Başbakanı Saad Hariri’nin Suudi Arabistan’da Blackwater tarafından tutulduğunu ifade eden bir tweet atmış, daha sonra mesajını silmişti. Avn, bu tweet’te “Lübnanlı yetkililer, Suudi güvenlik güçleri yerine Blackwater şirketinin Hariri’yi ve ailesini koruduğuna dair teyit edilmemiş bilgilere sahip” diye yazmıştı. Bunun yanı sıra Suudi Arabistan’da istihbarat bilgileri veren bir Twitter hesabından, Veliaht Prens Muhammed’in babası olan Suudi Kralı Selman’ın Blackwater’dan en az 150 muhafızı ülkeye getirdiği yönünde bir bilgi paylaşılmıştı.

Haberin Devamı

Suudi prenslere Amerikan işkencesi

BODRUM ÂŞIĞI PRENS’İ AYAKLARINDAN ASMIŞLAR

DaIly Mail’in haberinde tatilini Bodrum’da geçirmesiyle tanınan Twitter’ın ikinci büyük ortağı Suudi Prens El Velid bin Talal’ın da ayağından asıldığı ifade edildi. Gazetenin gizli kaynağı, Veliaht Prens Muhammed’in, El Velid’i bir görüşme öncesi El Yamamah Sarayı’na davet ettiğini ve görüşmeden bir gün önce 17 milyar dolarlık serveti olan prensi gözaltına aldırdığını anlattı. Kaynak, “Yatağından pijamalarıyla birlikte çekildi, kelepçelendi, bir SUV aracının arkasına konuldu ve bir suçlu gibi sorgulandı. Mesaj vermek için onu ayaklarından kafa üstü astılar” dedi.

BAKMADAN GEÇME!