Suudi Büyükelçi'den Türkiye'ye sert sözler

Güncelleme Tarihi:

Suudi Büyükelçiden Türkiyeye sert sözler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2017 00:14

KATAR’a sunulan yeni talep listesinde Türk üssünün kapatılması isteği çıkarılsa da Suudi Büyükelçi Abdullah El Muallimi, Türkiye’ye yönelik sert açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Muallimi, “Türk kardeşlerimiz Arap dünyasına sızma ve istenmeyen müdahaleler döneminin çoktan sona erdiğini anlamalıdır. Türkiye yapıcı bir rol oynamak isterse bu memnuniyetle karşılanır. Ama askeri üsler ya da askeri müdahale yoluyla rol oynamaya çalışmak yapıcı olmaz ve Türkiye’nin Arap dünyasındaki itibarına zarar verir” dedi.

‘TÜRK ASKERİ GERİLİMİ ARTIRIYOR’
Birleşik Arap Emirlikleri Uluslararası İlişkiler Bakanı Reem El Haşimi de Katar’ın Türk askerinin gelmesini teşvik ederek gerilimi artırdığını öne sürerek, “Bu çeşit bir askeri gerilim istemiyoruz. Uluslararası ve kendi aramızda güçlü arabulucukla, Kuveyt’ten ya da ABD’den olur, bunu çözmeyi umuyoruz” dedi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’yle telefonda görüştü. Erdoğan, 23-24 Temmuz tarihlerinde Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar’da temaslarda bulunacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!