Suudi Arabistan’dan Suriye’ye Ramazan yardımı

Güncelleme Tarihi:

Suudi Arabistan’dan Suriye’ye Ramazan yardımı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2017 09:00

Suudi Arabistan’dan Suriye’ye Ramazan yardımı

Haberin Devamı

Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay), (DHA)- İNSAN Hak ve Hürriyetleri (İHH), İnsani Yardım Vakfı, Suudi Arabistan merkezli Kral Selman Vakfı tarafından gönderilen yardım malzemelerini, Suriye’de çadır kentlerde yaşamlarını sürdüren sivil halka ulaştırıyor. İHH, Kral Selman Yardım Vakfı ile  imzalanan protokol çerçevesinde 62 bin adet iftar kumanyası göndererek dağıtımını sağladı.
Suriye’de yıllardan bu yana masum sivillerin  katledildiğini belirten İHH Suriye Çalışmaları Koordinatörü Erhan Yemelek, “İç savaş sırasında yüz binlerce insan hayatını kaybetti. İHH İnsani Yardım Vakfı olarak Suriye’de olayların başladığı ilk günden bu yana aktif bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu amaçla bu yılki Ramazan ayını Suriyeli mazlum kardeşlerimizle birlikte geçiriyoruz’’ dedi. Yurt dışında bulunan yardım teşkilatlarıyla da koordineli çalıştıklarını belirten Yemelek şunları söyledi:
"Suudi Arabistan merkezli Kral Selman Kurumu ile vakfımız arasında imzalanan protokol gereği Suriyeli mazlumlara gönderilen Ramazan yardımlarının dağıtımlarını gerçekleştiriyoruz. Tüm giderleri Kral Selman Kurumu tarafından karşılanan 62 bin adet iftar kumanyasını ihtiyaç sahibi oldukları belirlenen İdlib, Hama ve Halep kırsalında yaşayan ailelere ulaştırıyoruz.  Kral Selman Kurumu’nun maddi destekleriyle kuşatma altındaki Guta bölgesinde her gün 4 bin kişinin iftarını yapmasını sağlıyoruz. Ramazan ayında Suriyeli çocukların yüzlerinde tebessüm oluşturmaya gayret ediyoruz. Bu nedenle de Kral Selman Vakfı’na teşekkür ediyoruz.”

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!