Suudi Arabistan'dan OPEC açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Suudi Arabistandan OPEC açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2017 09:15

Suudi Arabistan'ın, OPEC öncülüğündeki petrol üretim kısıntısı anlaşmasının uzatılmasını muhtemelen destekleyeceği kaydedildi.

Haberin Devamı

Suudi Arabistan, ülkedeki iç tartışmalar konusunda bilgiye sahip bir kaynağa göre, Petrol fiyatlarını desteklemek için, üretim kısıntısı anlaşmasının 2017 yılının ikinci yarısına uzatılmasını muhtemelen destekleyecek.

Petrol  İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC), Ocak ayında başlayan günlük 1.2 milyon varillik üretimkısıntısını altı ay daha uzatmayı görüşmek üzere, 25 Mayıs'ta Viyana'da toplanacak. Aralarında Kuveyt'in olduğu bazı OPEC üyeleri anlaşmanın uzatılmasını desteklediklerini kaydetmişlerdi.

Tartışmaların kamuoyuna açık olmadığı iiçin ismini vermeyen aynı kaynak, Riyad'ın üç yıldır süren arz fazlasını gidermek için kısıntıların uzatılmasını destekleyeceğini, ancak henüz bu konuda nihai kararını vermediğini söyledi. Öte yandan, bu kaynağa göre, Suudi Arabistan, üretim kısıntılarının Haziran ayının ötesine uzatılması kararını, Irak ve İran gibi OPEC üyeleri ve Rusya gibi OPEC dışı ülkelerin alacağı tavra bağlı olarak verecek.

Haberin Devamı

ABD göstergesi Batı Teksas Petrol ü (WTI) varil başına 53 dolar civarında seyrederken, küresel gösterge Brennt Petrol ü 56 dolar civarında işlem görüyor.

BAKMADAN GEÇME!