Suudi Arabistan’da hayvanlarla fotoğraf çekmek yasaklandı

Güncelleme Tarihi:

Suudi Arabistan’da hayvanlarla fotoğraf çekmek yasaklandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2016 07:27

Suudi Arabistan’da dini otorite olan Şeyh Salih Bir Favzan El Favzan, son dönemlerde ülkesinde insanların hayvanlarla özellikle de kedilerle selfie çekmesine karşı çıktı. El Fevzan, bu tür fotoğraf çekilmesinin engellenmesi için fetva verdi.

Haberin Devamı

Kısa süre önce satrancın bir çeşit kumar olduğu belirtilerek yasaklanması için fetva verilen Suudi Arabistan’da, şimdi de kedi, köpek gibi hayvanlarla fotoğraf çekilmesi yasaklandı.

El Arabiya’nın haberine göre, Suudi Arabistan’ın en yüksek dini otoritesi olan Din Adamları Yüksek Konseyi’nin üyesi Şeyh Salih Bir Favzan El-Fazvan, kedi, köpek gibi hayvanlarla fotoğraf çekmenin İslam’a aykırı bir Batı adeti olduğunu iddia ederek, bu tür fotoğraf çekilmesinin engellenmesi için fetva verdi.

Suudi Arabistan’da hayvanlarla fotoğraf çekmek yasaklandı

Düzenlediği haftalık dini programda izleyici sorularını yanıtlayan El-Favzan, bir soru üzerine Suudi Arabistan’da evcil hayvanlarla fotoğraf çekmenin tıpkı Batı’da olduğu gibi moda haline geldiğini söyleyerek, "Mecbur olmadıkça hayvanlarla fotoğraf çektirmek günahtır. Ne kedi, ne köpek, ne kurt, ne de başka bir şey" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!