Suudi Arabistan her hacıya akıllı bileklik takacak

Güncelleme Tarihi:

Suudi Arabistan her hacıya akıllı bileklik takacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2016 11:48

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, Mekke’deki izdiham faciasının bir daha yaşanmaması için hacı adaylarına rehberlik edecek akıllı bileklik dağıtacaklarını açıkladı. Kaybolma, izdiham gibi olayların önüne geçmeyi hedefleyen Suudi yetkililer diğer yandan her hacı adayının bilgilerinden bir bilgi bankası oluşturacak.

Haberin Devamı

Suudi arabistan geçen yıl hacda yaşanan izdihamın ardından hacıların güvenliğini artırmak için bazı önlemler geliştirdi. Can kayıplarının önüne geçmek isteyen Suudi Arabistan, her hacıya birer akıllı bileklik takılacağını duyurdu.

Sabah'ta yer alana habere göre, bu yıl hac mevsiminde cihaz kullanımının zorunlu olduğunu bildiren yetkilikler, elektronik cihazda hacı adaylarının kişisel bilgileri ile iletişim ve konaklama gibi bilgilere yer verileceğini bildirdi.

Suudi Arabistan her hacıya akıllı bileklik takacak


GPS sisteminin de kullanılacağı bileklikte, hacı adayının Suudi Arabistan'daki adresinin yanı sıra ve tüm tıbbi bilgileri kayıtlı olacak. Böylelikle kaybolma, izdiham gibi olayların önüne geçmeyi hedefleyen Suudi yetkililer diğer yandan her hacı adayının bilgilerinden bir bilgi bankası oluşturacak. Suya dayanıklı olarak üretilen cihazda namaz saatlerini haberveren bir alarm ile kıble için bir pusulanın da yer alacağı biliniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!