Suudi Arabistan, 'baskıyı' artırdı

Güncelleme Tarihi:

Suudi Arabistan, baskıyı artırdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2017 11:12

The Wall Street Journal'ın haberine göre, Suudi yetkililer yeni birinci veliaht prensi Muhammed bin Salman'ın, Muhammed bin Nayef'in hareketlerini sınırladığını bildirdi. Yetkililer, "Herhangi bir entrika çevrilmediğinden emin olmak istiyorlar" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kral Abdülaziz’in ölümüyle 2015 yılında görevi devralan Kral Salman geçtiğimiz ay 57 yaşındaki yeğeni Muhammed bin Nayef’in yerine oğlu Muhammed bin Salman'ı veliaht Prens olarak atamıştı.

Saraydan bir yetkili gönderdiği mesajda, Muhammed bin Nayef'e atıfta bulunarak, "Suudi Arabistan'ın içinde ya da dışındaki hareketlerinde herhangi bir kısıtlama yoktur". şeklinde konuştu. Prens Muhammed bin Salman, liderlik değişikliğinden bu yana misafirlerini ağırladığı da e-postayla gönderilen bu bildiride belirtildi.

"YA HAPSE GİRERSİNİZ YA DA ..."

ABD'li ve Suudi yetkililer, kraliyet ailesinin krallık içinde muhalifleri bastırmak amacıyla, bazı aktivistler ve blog yazarlarının sosyal medya hesaplarını izlemesi, bazı durumlarda da hesaplarına sızma faaliyetleri gösterdiklerini belirtti.

Haberin Devamı

Sosyal medyada protesto görüşlerini bildiren bazı aktivistler ve dini figürler, içişleri bakanlığı yetkilileri tarafından bizzat çağrıldılar ve bu kişilerden en az birine, yetkililer tarafından sessiz kalmaları aksi takdirde hapishaneye girecekleri tehdidinde bulunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!