Sütmatik’ler 13’e çıktı

Güncelleme Tarihi:

Sütmatik’ler 13’e çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2017 16:11

Büyükşehir’in Başkentlilere kaliteli ve güvenilir çiğ süt sağlamak amacıyla kurduğu 13 çiğ süt satış noktası için açılış yapıldı. Başkan Melih Gökçek, “Türkiye’nin en pahalı sütünü alıyoruz ama en ucuz da sütünü satıyoruz” derken Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de “Burada da sokak sütü satılıyor ama güvenilir şartlarda” diye konuştu.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi’nin, sütte tüketiciyi ve üreticiyi koruma altına almak amacıyla kurduğu Sütmatik’ler için açılış yapıldı. Oran’daki Çiğ süt satış noktası Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in katılımıyla açıldı. Büyükşehir, geçen ay uygun fiyatlı çiğ süt satışı yapan ‘Sütmatik’ uygulamasını Kızılay’dan başlatmıştı. Ankara’da şu anda 13 noktada çiğ süt satışı yapıldığı bilgisini veren Başkan Melih Gökçek şunları söyledi: 

VATANDAŞ TAZE SÜT ARIYOR

“Halkımıza sağlıklı, ari sütün direkt olarak ulaştırılması için Ankara’nın değişik noktalarında Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve BELSO’nun işbirliğiyle süt dağıtımına başlıyoruz. Buradan alacağınız süt 24 saat boyunca hazır olacak. Ayrıca süt son derece kaliteli. Vatandaş özellikle taze süt arıyor, taze sütü burada bulacak.

Haberin Devamı

PAHALI ALIP UCUZ SATIYORUZ

Onun haricinde Türkiye’nin en pahalı sütünü alıyoruz ama en ucuz da sütünü satıyoruz. 2 liradan süt alıyoruz, 2.5 liraya süt satıyoruz. Oysa üreticiden genel manada alınan süt 130 kuruş. Üreticiye yüzde 50’den daha fazla imkan temin etmiş oluyoruz. Aracıyı aradan çıkarmış oluyoruz. Ankara’da şu anda 13 noktamız oldu. Bunların sayılarını gün geçtikçe çoğaltacağız.”

AMAÇ SAĞLIKLI ULAŞMASI

AÇILIŞA katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de açıkta süt satışıyla ilgili yaptıkları düzenlemeyi hatırlatarak “‘Ayşe Teyze’nin sütüne dokunuluyor, Ayşe Teyze’nin sütü satılmayacak, sokak sütü, köyden gelen süte engel konuluyor’ gibi referandum öncesi anlamsız değerlendirmeler yapıldı. Amacımız bu yaptığımız düzenleme çerçevesinde vatandaşımıza en güvenilir noktalardan en sağlıklı bir şekilde çiğ sütü ulaştırmaktır” dedi. Diğer belediyelerin de aynı uygulamayı yapması gerektiğini ifade eden Bakan Çelik şöyle konuştu:

ANKARA İÇİN YETERLİ DEĞİL

“Türkiye’deki özellikle bütün Büyükşehir belediyelerimiz bütün işletmelerinin bulunduğu birimlerden çiğ sütün vatandaşa ulaştırılması konusunda kollarını sıvamasını istiyoruz. Ankara’da 13 birim var, tabii Ankara için bu yeterli değil. Kendi yoğurdunu yapmak isteyen, kendi eliyle yaptığı ayranını içmek isteyen, kendi peynirini yapıp yemek isteyen vatandaşlarımız var. Bunlara saygı duyuyoruz. O halde bu insanlara bu hizmeti ayaklarına götürmemiz gerekiyor. İşte yaptığımız işlem bu. Sütmatik diye bir cihaz var. Bu cihaza gelen süt hangi saatte, hangi işletmeden geldi, kaç saat burada durabilecek bunların tümünü Sütmatik üzerinde görebileceksiniz. 24 saati kesinlikle geçmeyecek. Biz tebliği çıkarır çıkarmaz birileri ‘eyvah sokak sütü engelleniyor’ dedi. Hayır bakın burası da sokak, burada da sokak sütü satılıyor. Ama güvenilir şartlarda satılıyor.”

Haberin Devamı

GÜNLÜK 700 KİLO SATIŞ VAR

Ankara’daki 13 noktanın “Anafartalar Çarşısı, 100. Yıl Çarşısı, Sıhhiye Adliyesi, Ihlamur Parkı, Zafer Çarşısı, Sakarya Caddesi, Kızılay AVM, Güvenpark, Kumrular, Yüksel Caddesi, eski GİMA önü, Kızılay Meydanı ve Panora AVM yanı”nda bulunduğu bilgisini veren Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanı Özgür Güven, “Panora 24 saat açık olacak. Bayramdan sonra günlük 600-700 kilo civarına düştü otplam çiğ süt satışımız. Bayramdan önce 1 tona kadar çıkmıştı. Vatandaş beğendikçe satış artıyor. Herkes sokak sütü alıyor ama aldıkları kişiye nereden, hangi koşullarda geldiğini sormaları gerekiyor. Biz bunu belgeli olarak sunuyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!