ANKARA HABERLERİ

Sütle çürük riskini azaltın

Hürriyet Haber
30.07.2012 - 00:00Son Güncelleme :

UZMANLAR tatlı yedikten sonra süt, ayran ve peynirin, şekerin ve ortaya çıkan asidin zararlı etkilerini önleyerek çürük riskini azalttığı belirtti.

YEREL HABERLER ANKARA

Hürriyet Haber

Uzmnalar süt, ayran ve peynirin tüketilmesi ardından, ağız ortamındaki tükürük içerdiği kalsiyum, flor ve fosfor ile çürüğe karşı doğal bir savunma sağladığını bildirdi. Süt, ayran ve peynirin yanı sıra şekersiz cikletlerin çiğnenmesinin de tükürük akışını hızlandırdığından çürüğe karşı koruyucu özellik taşıdığını vurgulayarak öğün sonrasında, öğün aralarında şekerli besinler tüketildikten hemen sonra 15-20 dakika ciklet çiğnenmesinin, dişler üzerindeki yapışkan yiyecek birikintilerini uzaklaştırarak çürükten koruyucu etkilerine dikkat çekti.

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Ankara haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Ankara haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Sütle çürük riskini azaltın haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.



ANKARA NAMAZ VAKİTLERİ

15 Aralık 2017, Cuma
  • İmsak
    06:09
  • Guneş
    07:56
  • Öğle
    12:55
  • İkindi
    15:18
  • Akşam
    17:32
  • Yatsı
    19:08
Sayfa Başı