Süt üreticilerine soğuk zincir desteği

Güncelleme Tarihi:

Süt üreticilerine soğuk zincir desteği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2017 12:18

Süt üreticilerine soğuk zincir desteği

Haberin Devamı

İZMİT(Kocaeli), (DHA) - KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi sütün hijyenik koşullarda kalite standartlarını koruyacak şekilde süt işleme tesislerine ulaşmasını sağlamak amacıyla süt hayvancılığı tesislerine sabit süt soğutma tankı hibe destek projesini hayata geçirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarım ve hayvancılığa destek olmaya devam ediyor. Çiğ sütün sağımdan sonra soğuk zincirinin sağlanması amacı ile hayvancılık işletmelerine 100 adet yüzde 50 hibeli soğutma tankı temini yapılacak. Başvuruların alınmaya başladığı hizmetten 200 litre ve üstü süt sağımı yapan hayvancılık işletmeleri başvurabiliyor. Başvurular 12 Mayıs'a kadar Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar Daire Başkanlığı'na yapılacak.

Büyükşehir Belediyesinin Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı'nın gerçekleştireceği süt soğutma tankları desteği ile hem üreticinin sütü soğuk zincire dahil olarak değer kazanacak, hem de tüketiciye daha sağlıklı ürün sunulması sağlanacak. Kocaeli'de 5 baş ve üzeri süt sığırı bulunan 1511 süt işletmesi ve 13 bin 706 baş sağmal sığır bulunduğu belirtilerek, proje ile süt üreticilerinin süt soğutma tankı ihtiyacının karşılanarak kaliteli ve hijyenik süt üretimine katkı sağlanması, işletmelerdeki ekonomik kayıpların azaltılması ve soğutulmuş çiğ süt ile üreticilerimizin gelir seviyelerinin artırılmasının hedeflendiği, bu kapsamda üreticilere 100 adet soğutma tankı hibe edileceği açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!