Süt hijyeni kursiyerlerine sertifika

Güncelleme Tarihi:

Süt hijyeni kursiyerlerine sertifika
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2017 11:58

Süt hijyeni kursiyerlerine sertifika

Haberin Devamı

 

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde Süt Hijyeni Kursu'nu tamamlayan kursiyerlere belgeleri verildi.

Korkuteli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Korkuteli Sevim Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi tarafından, Çomaklı Mahallesi'nde üreticilerin gıda güvenirliğine dair bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve farkındalık oluşturulması için düzenlenen Süt Hijyeni Kursu sona erdi. Kurs sonunda katılanlara sertifikaları törenle verildi.

Törene Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Özen, Şube Müdürü Mehmet Şen, Sevim Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürü Öznur Taşkan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özlem Çağırıcı Armut, Korkuteli Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin ve kursiyerler katıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Özen, "Siz kadınlar bizler için çok önemlisiniz. Ben sizlere 'toprağın sultanları' diyorum. Antalya'da birçok yerde seracılık yapılıyor, hemen hemen hepsinde kadın var. Bilinçli kadın çiftçi oranı erkeklerden daha yüksek, bu da bizi çok mutlu ediyor. Hepinizi tebrik ediyorum, başarılarınızın devanı diliyorum" dedi.

Sütün çok önemli bir besin kaynağı olduğunu ama işleme aşamasında hijyen kurallarına uyulmadığı takdirde istenmeyen durumlarla karşılaşılabileceğini vurgulayan Özen, süt hijyeniyle ilgili iki eğitim daha yapılacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından sertifika törenine geçildi. Çomaklı'dan yaklaşık 60 üreticiye sertifikaları verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!