Susuz’da 205 öğrenci okuluna devam etmiyor

Güncelleme Tarihi:

Susuz’da 205 öğrenci okuluna devam etmiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2007 12:36

KARS’ın Susuz İlçesi Kaymakamı Akın Ağca, köy muhtarlarından okuluna devam etmeyen 205 öğrencinin kazandırılmasını istedi. Ağca, ‘Okuyup da ne olacak?’ denilerek okula gönderilmeyen öğrencilerin velilerine ceza uygulanmasını isteyen muhtarlara “İkna etmeye çalışmadan veya gerekli uyarıları yapmadan ceza vermek vicdani yol değil” diye karşı çıktı.

Susuz'da okula devam etmeyen öğrencilerin durumu, Kaymakam Akın Ağca başkanlığında yapılan İl Genel Meclisi Üyeleri Mehmet Uray, Mehmet Çakaz ve 27 köy muhtarının katıldığı Susuz Öğretmenevi Lokali’ndeki toplantıda ele alındı. Kaymakam Akın Ağca, muhtarlardan ilçeye bağlı köylerde okula devam etmeyen 205 öğrencinin devamsızlık nedenlerini sordu.

Köy muhtarları, okula devam etmeyen bazı öğrencilerin ekonomik, bazılarının da ‘Okuyup da ne olacak’ veya ‘İkisi okula gidiyor, diğerleri de hayvanlara baksın’ mantığıyla okula gönderilmemeleri üzerinde duruldu. İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Çakaz ise, bazı okullarda öğretmenlerin öğrencilere şiddet uyguladığını ve devamsız öğrencilerin korktukları için okula gidemediklerini ileri sürdü.
Çakaz'ın okulda şiddet konuşmasını not alan Kaymakam Ağca, ayrıca muhtarların çözüm önerileriyle ilgili görüşlerini aktarmalarını istedi. Bunun üzerine bazı muhtarlar heyetler halinde köye gidilerek ailelerin ikna edilmesini isterken, bazıları da ceza uygulanması talebinde bulundu.

‘ÖNCE İKNA SONA CEZA’

Köy muhtarlarını dinleyen Kaymakam Akın Ağca, gruplar halinde köylere gidilerek çocuklarını okula göndermeyen aileleri ikna etmeye çalışacaklarını söyledi. Fakir öğrencilere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan destek vereceklerini dile getiren Kaymakam Ağca, şöyle konuştu:

“Okul koşullarından endişe duyan aileler varsa onları getirip gezdirebiliriz. Ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilere Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından destek verilecek. Öğrenci velilerini birlikte ikna etmeye çalışacağız. Her köy için bir gün belirleyeceğiz ve o günlerde köylere gideceğiz. Ceza belirleyicidir, ama ceza yöntemini en son uygulayacağız. Önce aileleri ikna yolunu tercih edeceğiz. İkna etmeye çalışmadan veya gerekli uyarıları yapmadan ceza vermenin vicdani bir yol olmadığını düşünüyorum. Bu çalışmayı birlikte yaparsak ancak başarılı oluruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!