Susuz bırakanlara ’görevi ihmal suçu’ oluşması gerekir

ANKARA’da su kesintisi başladı. ASKİ geçen yıllarda Esenboğa yolu inşaatı dahil su ile ilgisi olmayan diğer konular ile uğraştı.

ASKİ personeli ve Melih Gökçek bir kamu hizmeti yapmakta ve bunun için ücret almaktadır. Kamu personeli görevini ihmal eder ve aksatır ise hakkında derhal ’görevi ihmal’ davası açılmaktadır. Ankara’daki hukukçulara sormak isterim. Burada bir görevi ihmal suçu oluşmadı mı?

Sn.Gökçek; Emek-Bahçeli semtlerinde sokak tabelalarını değiştirmeye başlıyor. Bir TV programında kendisine, bu semtler size oy vermediği için mi buralardan başladınız, niye başka bir semtten başlamadınız sorusuna verdiği cevap şu: "Bu semtlerde okuma oranı yuksek sisteme daha çabuk adapte olurlar ama Mamak gibi semtlerde okuma oranı düşük olduğu için yeni sisteme Mamak vs gibi semtlerden başlamadık."

Kendi ifadesine göre okuma oranını düşük bulduğu Mamak ve benzeri semtlerdeki tabela değişikliği uygulamasına başlamak için okuma oranının yükselmesini mi bekleyecektir? Bu semtlerde oturan vatandaşlarımız rencide edilmektedir.

Diğer taraftan; Çankaya bölgesinde trafik uygulamalarındaki hatadan doğan vatandaş şikayetlerini yayınladınız. Acaba TV spikerinin sorduğu gibi Melih Gökçek, kendisine ve partisine yeterli oy alamadığı Çankaya, Emek, Bahçelievler gibi semtlerde oturanları sıkıntıya sokmak için mi tüm sakinlerin şikayetçi olduğu trafik ve benzeri bu uygulamaları yapmaktadır?

Erhan ORKAS

Elektrik kesintileri rutin hale mi geldi

SON yıllarda önemli bir gelişme ve büyüme gösteren Eryaman’ın en büyük sıkntılarından birisi elektrik kesintileri... Ben 15 yıldır bu semtte yaşıyorum, yani yaşanan gelişmeleri çok iyi bir şekilde görebiliyorum. Ancak hemen hergün yaşanan ve artık Eryamanlı için rutin hale gelen elektrik kesintileri dayanılmaz bir hal aldı. Bu yüzden yapılması gereken her türlü işimiz aksıyor. Öyle bir hal aldı ki artık, duşa girerken ya da bilgisayarda yazı yazarken bile bir tereddüt yaşıyor. Acaba yine elektrik gider mi diye? Bunların yani sıra evdeki elektronik cihazlar da bozulma tehlikesiyle karşı karşıya... TV ve buzdolabımız bu sebeple bozuldu. Bunun artık sona ermesini istiyoruz. Bütün boş arsalar yüksek binalara, sitelere dönüştürülüyor. Yalnız unutulan bir sey var sanırım. Tüm bunlar olurken altyapı ihmal ediliyor, hiçbir önlem alınmıyor. Melih Bey (Hadi anladık metroyu falan yapmıyor) ama altyapı çalışmalarına bir an önce başlasa iyi olur.

TV kanallarından seçimi, siyaseti yorumlayacağına biraz hizmet etsin beyefendi, duyurulur...

Ahmet ÇELİK

İnsanlık işi

SU
meselesi belediyelerden kalksın...

Fırat ve Dicle kışın yağmur yağdığı zamanlarda bütün barajlar birbirine bağlantılı takviye edilip bağlayıp çözüm bulunması lazım... Örnek bir ülke Avustralya; kuzeyde yağmur yağdıysa doğudaki barajları doldurur... Akan sular bir damla boşa akmaz. Yağmur sularıyla kendini Fırat-Dicle 4 ay bütün Türkiye’yi doyurur.

Başka ülkelere gerek kalmaz.

Bu işi insanlık işi.

Belediyeyle parti başkanlarıyla çözülmez, topyekün halkla bu sistemi kurmak zorundayız.

Ahmet ŞAHİN-ÇANKAYA

Anadolu Bulvarı

Beyler, buradan bir geçer misiniz

GİMAT’ta bir işyeri sahibiyim. Sorunum evden işe, işten eve gelirken gittigim yolların bozukluğu... İşimden akşam dönerken Anadolu Bulvarı, Eskişehir Yolu, Konya Yolu ve Çetin Emeç Bulvarı’nı kullanıyorum. Lütfen şu asfalt işlerine bakan belediye yetkilileri, araçlarıyla Anadolu Bulvarı’nda sol şeritten (özellikle Marşendiz Köprüsü üstü tam bir rezalet) gitsinler, oradan da Eskişehir yoluna çıktıklarında orta şeritten gitmeyi tercih etsinler. (MTA önü harap) Konya Yolu bu iki yola göre fena değil. Arabamın amortisör ve ön takımlarını yaptırmaktan, iki ayda bir rot-balans işlemine girmekten artık canıma tak etti.

Neden düzeltilmiyor bu yollar?

Anadolu Bulvarı’nda 3 ay önce yama çalısması vardı. O yama yaptıkları yerden bir daha geçtiler mi acaba? Yaptıkları rezil yamayı kontrol ettiler mi hiç? Yazık zamana, harcanan emeğe, paraya yazık. Binlerce araçın geçtiği bu yollar ne zaman adam gibi düzeltilecek?

Bu konuda çok dertli ve yetkililere bir o kadar sinirliyim. Marşandiz Köprüsü’nün üst yamaları tabiri caizse tümsek durumunda. Tam tersi istikameti de tam bir zıplama yeri. Azıcık sıkı tutmayın direksiyonu araba direkt yön değiştiriyor. Bazen de düşünüyorum, bu kadar zıplıyorum başım ne zaman tavana değecek diye.

Sanırım bu yolları yapanların, duzelttiğini zannedenlerin başları göğe ermiştir. Yol yapımını denetleyen arkadaslar kahvede okey oynamak yerine işlerinin başında olsa, ne insanların paraları sokağa atılır, ne zaman kaybı olur. Her ne de her geçişimizde bu arkadaşların kulaklarını çınlatmayız.

GİMAT esnafının sesi, ricasıdır.

Şükrü UYAR

GÜNÜN SÖZÜ

"Ankara’da uzun süreli su kesintilerine başlanmış olmasının sorumlusu doğrudan küresel ısınma değil, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ’dir."

(Jeoloji Mühendisleri Odası bildirisinden)
Yazarın Tüm Yazıları